Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber! Sektörün kalbi galericiler açıkladı: Aracını satan bunu yapıyor

Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber! Sektörün kalbi galericiler açıkladı: Aracını satan bunu yapıyor

Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber, sektörün kalbi galericilerden geldi. İkinci el piyasasının bitme noktasına geldiğini vurgulayan galericiler bakın neler söyledi?

İkinci el araç piyasasındaki durgunluk hala sürüyor. Araç fiyatlarıysa son 1 yıl içinde neredeyse %30 gerileme gösterdi. Bu durumla ilgili değerlendirmede bulunan oto galericiler, araç satışındaki durgunluğun arttığına dikkat çekerek, otomobillerin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını ifade etti.

YÜKSEK FAİZLER PİYASAYI ETKİLİYOR

İkinci el otomobil sektörünün durgun gittiğini söyleyen oto galerici İsa Temur, “Şu anda vatandaşların birçoğu aracını satıyor. Bizlerde çok az kar marjlarıyla araç alıp satıyoruz. Kredi faizlerinin yüksek olması piyasayı etkiliyor. Kredi faizleri düzelmezse piyasa daha da kötüye gider. Araç fiyatları düşmez. Vatandaş aldığı paranın altına aracını satmak istemiyor, satan da paraya ihtiyacı olduğu için satıyor. Genelde bu aralar aracını satan ve takas yapan çok. Bankadan başka taksit imkanı yok, bizler taksit yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

ikinci-el-otomobil-piyasasi-1.jpg

ARTIK YATIRIM ARACI DEĞİL

"İkinci el otomobilde şu anda bolluk var diyebiliriz" diyen Temur, "Vatandaş genelde aracını satıp faize yöneliyor. Piyasa yaklaşık 1 senedir böyle, genele baktığımız zaman ise toplamda yüzde 30 fiyatlarda gerileme oldu. Zamanında yatırım için alan vatandaşlar şimdi araçlarını satıyorlar. Araç artık yatırım aracı olmaktan çıktı diyebilirim" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN