En akıcı canlı yayın

En akıcı canlı yayın

Video paylaşım servisi YouTube, bir süredir video yüklemelerinde destek verdiği 60fps akıcı içeriklere canlı yayınlarda da izin vermeye başladı.

YouTube üzerinde artık en akıcı naklen yayınları gerçekleştirmek mümkün. Saniyede 60 kare yenileme sağlayan 60fps akıcı videoları bir süredir yüklenen hazır videolarda destekleyen YouTube, şimdi de 60fps canlı yayın sunmaya başladı.

İçerik üreticiler açısından oldukça önemli bir adım olan bu destek 720p ve 1080p çözünürlüğe sahip videolarla birlikte kullanılabiliyor. Özellikle video oyunları yayınlayan ünlü 'Youtuber’ların sıkça kullandığı Elgato ve XSplit ile iş ortaklığına başladığını duyuran video paylaşım servisi, bu geliştiricilere ait çeşitli oyun yayınlama yazılımlarına da 60fps akış ve 1080p çözünürlükle destek olacak.

Son bir hatırlatma, bu içerikler sadece HTML5 destekleyen internet tarayıcılarda özgün haliyle oynatılıyor. Örneğin Google Chrome tam HTML5 desteği sunuyor. Siz de kendi kullandığınız tarayıcının HTML5’in hangi bileşenlerini desteklediğini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN