Endonezya uçağı Papua'da kayboldu

Endonezya uçağı 
Papua'da kayboldu

Malezya Havayolları'na ait uçağın bir buçuk yıl önce kaybolduğu bölgede yine bir uçak sır oldu. Endonezya'ya ait 54 yolcu ve mürettebat taşıyan uçak, hava kontrol kulesiyle son kez Papua üzerindeyken sinyal verdikten sonra kayboldu.

Endonezya merkezli hava yolu şirketi Trigana Air Service'it yolcu uçağı kayboldu. Haberi, Endonezya'nın arama kurtarma ajansı Twitter'dan yaptığı açıklamayla duyurdu.

15-08/16/west_papua_map-frsvg.png

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Julius Barata, uçakla kule arasındaki irtibatın kalkıştan kısa bir süre sonra kesildiğini söylerken, uçaktan acil durum çağrısı gelmediğini belirtti.

CNN'nin haberine göre; Trigana Air Service uçağı, Papua'nın başkenti Jayapura'daki Sentani Havalimanı'ndan yerel saatle 14:22'de kalktı ve ve eyaletin güneyindeki Oksibil'e 15:22'de inecekti.

Uçakta beşi çocuk 49 yolcu ve 5 uçuş görevlisi bulunuyordu.

Spiegel Online'daki haber göre, Endonezyalı yetkililer 50 dakikalık mesafeye uçan uçakla, inişe 9 dakika kala irtibatın kesildiğini doğruladılar. Ayrıca bölgenin çok dağlık olduğu ve uçağı arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN