Erzincan'da Gezi Parkı olayları davasında ceza yağdı

Erzincan'da Gezi Parkı olayları davasında ceza yağdı

Taksim Gezi Parkı olaylarında Erzincan'da izinsiz olarak gösteri yapan 16 kişiden 14'üne 1 yıl 8 ay ile 17.5 yıl arasında değişen hapis cezası verildiği öğrenildi. 

Erzincan'da izinsiz olarak  Taksim Gezi Parkı olayları için gösteri yapan 16 kişiden 14'üne 1 yıl 8 ay ile 17.5 yıl arasında değişen hapis cezasının yanı sıra, 500 lira ila 15 bin lira arasında değişen para cezası verildi. 

17 yıl 6 aya kadar ceza

Çeşitli suçlarından tutuksuz yargılanan Ç. K.'ya 17 yıl 6 ay, H. S.'ye 17 yıl, M. Ç.'ye 14 yıl 6 ay, A. S., C. K.'ya 14'er yıl, Ö. K., Ö. K., D. D., H. Ş.'ye 13'er yıl 8 ay, T. A.'ya 4 yıl 8 ay, E. E.'ye 2 yıl hapis ve 15 bin TL para cezası, Y. T. Ve U. P.'ye 1 yıl 8'er ay hapis ile birlikte 15'er bin TL para cezası, D. D.'ye 1 yıl 8 ay hapis ile 13 bin TL para cezası verildi. Aynı davada yargılanan F. E. 6 bin TL, A. D.’ye ise 500 TL adli para cezası verildi.

"terör örgütü propagandası yapmak"

Hapis cezası verilen sanıklar; “silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından dava açılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN