Esad’ın ‘savaş oyunu’

Esad’ın ‘savaş oyunu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osaka’dan “Putin ile konuştuk. Bir daha olmamasını temenni ediyoruz” dediği günün akşamı Esad güçleri İdlib’te daha önce 1 askeri şehit ettikleri 10 No’lu gözlem noktasını yine vurdu. TSK’dan yapılan açıklamada duruma ‘Rusya nezdinde müdahale edildiği’ belirtildi.

İdlib’te Şam yönetimine bağlı güçler Türkiye ile gerilimin artırıyor. İki günce 1 askerin şehit olduğu 3 askerin de yaralandığı saldırının ateşi sönmeden aynı noktayı yine  vurdu.  

Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde kontrol ettiği bölgeden Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 10 No’lu gözlem noktası bölgesine top atışı yapıldığı bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, İdlib’in güney kırsalındaki Zaviye bölgesindeki gözlem noktasına 3 adet top atışı yapıldı. Top atışının, Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde kontrol ettiği bölgeden 10 No’lu gözlem noktası bölgesine doğru olduğu belirtilen açıklamada, saldırı neticesinde personel ve malzeme zayiatının oluşmadığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Top atışları esnasında sahadaki temsilcileri vasıtasıyla Rusya nezdinde derhal gerekli girişimlerde bulunulması üzerine rejim tarafından yapılan atışlar sonlanmıştır. Atışların devam etmesi halinde, gerekli karşılık verilecek şekilde hazırlıklar tamamlanmıştır. Durum yakından takip edilmektedir.”        

Bu saldırının Cumhurbaşkanı Erdoğan iule Rusya lideri Putin’in Japonya’daki G-20 Zirvesi’nde bölgedeki durumu görüştükleri günün akşamında olması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bizim Sayın Putin’le bir görüşme yaptığımızda İdlib’in gündeme gelmemesi takdir edersiniz ki mümkün değil. Ben bu gözlem noktaları dediğimiz, özellikle 12 noktaya rejim tarafından maalesef saldırı oldu. Bu saldırılar esnasında bir askerimiz şehit oldu. Temenni ederiz ki bundan sonra bu tür saldırılar olmaz. Şu anda bir sükunet söz konusu. Bu gözlem kulelerinin varlığı İdlib’in korunmasıdır. Bu konudaki hassasiyetimizi de sonuna kadar özellikle koruyacağız” demişti. Rusya lideri Putin de “Yaşanan tüm olaylardan bilgimiz var ve birlikte olayların köküne iniyoruz. Bazı detayları elbette açıklayamam ama durum kontrol altında” ifadelerini kullanmıştı.     

İDLİB HARABEYE DÖNDÜ

Rus ve Suriye savaş uçak ve helikopterlerinin bombardımanı sonucu İdlib civarındaki yerleşim yerleri hayalet kasaba ve hayalet köylere döndü.Halkın bombardımandan sebebiyle terk ettiği hayalete dönen kasaba ve köyleri Rus uçaklarının hala bombalamaya devam ettiği belirtildi. Hazarin köyünü en son terk eden sakini Ebu Muhammed, köyde ayakta kalan bir bina kalmadığını, herkesin köylerini terk ettiğini söyledi. Ahmed al-Ali de köyde hiç bir askeri birlik veya tesis, sağlık merkezi olmadığını, köyün yüzde 60’ının harap olduğunu buna rağmen Rus uçaklarının hala
buraları günlük olarak bombalamayı sürdürdüğünü söyledi.


    
 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN