Davutoğlu: Tüm siyasi partilerden randevu talep edeceğiz

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı binasının açılışında konuştu. Bolu'da partisinin Kurucular Kurulu üyeleriyle bir araya geleceklerini belirten Davutoğlu "Sonra da bütün siyasi partilerden randevu talebinde bulunacağız" diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı açılışında konuştu. Davutoğlu, ekonomi, dış politika ve terör konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Ankara’da yoğun yağmur yağışına rağmen binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törende ilk konuşmayı Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç yaptı. Kılıç, “Bu bina milletin evi, kapımız tüm Ankaralılara açıktır.” derken, “İlk yerel seçimlerde Ankara’daki 26 belediyeyi alarak Gelecek Partimizin bayrağını dalgalandıracağız.” şeklinde konuştu. Osman Hakan Kılıç, “Her kesimden katılımın olduğu harika bir yönetim kurulu oluşturduk.” dedi. Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç, “Ankara’da ziyaret edilmedik ev, girilmedik iş yeri bırakmayacağız.” diyerek sözlerini noktaladı. Kılıç’ın ardından Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partililere ve vatandaşlara seslendi.

"PKK, FETÖ VE PELİKAN HARİÇ 500 DAVADAN FERAGAT ETTİM"

Konuşmasına, “Geçen hafta pazar günü İstanbul binamızı açmıştık. O gün söyledim, İstanbul binamızın açılışı cemrenin havaya düşmesinin hemen öncesindeydi ve demiştim ki cemrenin suya düştüğünde de Ankara binamızı açacağız ve evet cemre suya düştü ve Ankara binamız bugün açılışa hazır hamd olsun. Cemre baharın habercisidir.” diyerek başlayan Ahmet Davutoğlu, “Bir bahar habercisidir Gelecek Partisi.” dedi. Davutoğlu, sözlerini “Cemre toprağa düştüğünde de Konya’da olacağız iki hafta sonra” şeklinde sürdürdü.

“Geçen hafta İstanbul’da bu konuda atacağımız adımlardan bahsetmiştim. İlk adımı şahsi olarak attım. Pazartesi günü PKK, FETÖ, DAEŞ VE Pelikan irtibatlı kamu davaları hariç şahsıma karşı işlenmiş suçlarla ilgili bütün davalardan feragat ettim. Bunu şu mesaj için yaptım. Bizim davamız şahsi bir dava değildir. Gelecek Partisi şahsi bir takım meselelerle yola çıkan bir takım insanların partisi değil. Gelecek Partisi öfkenin, intikamın partisi değil; Gelecek Partisi muhabbetin partisi, bereketin partisi, geleceğin partisi, gençliğin partisidir.” diyen Davutoğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

"152 YİĞİT İNSAN"

Partisinin kuruluş sürecine de değinen Gelecek Partisi lideri, sözlerine şöyle devam etti. “Bunlar çıktılar, konuşurlar ama parti kuramazlar dendi. Hakaret edildi, parti kuracak yiğit, yürekli insanlar bulamazlar bu korku ikliminde dendi. 152 yiğit insan partinin kurucusu olarak bir araya geldi ve güzellik şu ki; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulmasından 100 yıl sonra, çok iddialı bir şekilde söylüyorum ama birinci meclis gibi kapsamlı ve Cumhuriyet Tarihi’nin en kuşatıcı, temsil gücü en yüksek parti kurucular kurulunu oluşturduk. Türkiye’de her inançtan, her düşünceden, her etnik kökenden, her dini inançtan kardeşlerimiz bu partide temsil edildi. Bütün gönül coğrafyadan temsilcilerle hep beraber yeni bir yola çıktık. Korkmadan, çekinmeden, kınayanın kınamasından, hakaret edenin hakaret etmesinden hiçbir şekilde geri adım atmadan partinin kuruluşunu ilan ettik.”

"ÖRGÜTLENEMEZLER DEDİLER"

Ahmet Davutoğlu, teşkilatlanma sürecini de şu sözlerle aktardı. “Cumhuriyet tarihinde kurulan partilerin hepsinden daha farklı olarak 152 yiğit kardeşimiz bir araya geldi. Çok daha geniş heyetlerin oluşturduğu bir programı hep beraber müzakere etti, bir zihin ürünü olarak halkımızın huzuruna sundu ve nihayet ‘Bunlar parti kurdular ama örgütlenemezler, örgütlenecek yapıya ulaşamazlar’ dediler, daha iki ayı yeni doldurduk ve 36 il başkanımızı atadık ve diğer il başkanlarını da inşallah bir ay içinde atayacağız.”

"HİÇBİR PARTİNİN DEVAMI DA HASMI DA DEĞİLİZ"

Bu milletin oy verdiği her parti bizim muhatabımızdır diyen Ahmet Davutoğlu, hiçbir partinin devamı da hasmı da değiliz dedi. Ahmet Davutoğlu, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin bu milletin oy verdiği her bir partiyi Gelecek Partisi kadar önemli görüyoruz, muhatap görüyoruz. Hiçbirisini dışlamıyoruz, hiçbirini rakip olarak görmüyoruz, hasım olarak görmüyoruz. Hiçbir partinin alternatifi, karşıtı değiliz. Biz Gelecek Partisiyiz. Geçmişin hırsları üzerinden siyaset yapmayız. Hiçbir partinin devamı değil, hiçbir partinin hasmı da değiliz. Gelecek Partisi’nin kadrosu içinde her partiden gelenler var, kucaklaşacağız. Bu sebeple inşallah önümüzdeki pazartesi günü Bolu’da kurucular kurulumuzla tekrar bir araya geleceğiz. Gelişmeleri gözden geçireceğiz ve onun sonrasında bizim hakkımızda ne söylemiş olurlarsa olsunlar, bütün siyasi partilerden randevu talep edip görüşmek için talepte bulunacağız.” dedi.

"ADALET, CEZA VERMEK İÇİN DEĞİL GÜVEN VERMEK İÇİN İŞLEMELİDİR"

Osman Kavala’nın beraat ettikten sonra tekrar tutuklanmasına da değinen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti. “Sürdürülebilir bir güven için hukuk sisteminin sağlam olması lazım, adaletin sağlam olması lazım. Bakın bu hafta yine bir dava etrafında Kavala davası hakkında çok tartışmalar yapıldı. Değişik kanaatlere sahip olanlar olabilir ama Brunson davası gibi ama Deniz Yücel davası gibi en ağır ithamlarla suçlananlar şu veya bu gerekçeyle serbest kalıyor hele bu olayda olduğu gibi beraat ettikten sonra kısa bir sürede başka bir suçla tutuklanıyorsa o ülkede adalete güven kalmaz. Adalet ceza vermek için değil güven vermek için işlemelidir.”

"GENÇ İŞSİZLİK VURGUSU"

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tabloya da dikkat çeken Ahmet Davutoğlu, “Sürdürülebilir bir ekonomi rakamlarla oynayarak sağlanmaz. Rakamlarla iyi gösterildi diye ekonomi iyi olmaz. Eğer işsizlik yüzde 15,5, genç işsizlik yüzde 26 ise o ülkede ekonomik dinamizmi sürdürebilmek mümkün değildir. Genç işsizlik en önemli parametredir. Buradaki gençlere söylüyorum. Gelecek Partisi sizindir, sizin geleceğinizin partisidir ve sizin omuzlarınızda yükselecek. Başbakanlığı bıraktıktan sonra dahi her gün ekonomi brifingini ilgili arkadaşlardan alırım. Ankara’nın ticaretinin kalbinin attığı Kızılay’dan, Meşrutiyet Caddesi’nde söylüyorum. Başbakanlıktan ayrıldığımız Mayıs 2016’da Türkiye’de 27 Milyon 900 bin istihdam vardı, son rakamlarla bu 28 Milyon 100 bin. Yani dört yılda sadece 200 bin yeni istihdam sağlanmış. Milyonlarca genç istihdam alanına girerken istihdam dışı kalmış. Bir buçuk yıl öncesine göre de 1 Milyon 200 bin insan istihdam kaybetmiş.”

"VATANDAŞ RANT PİYASASINA KAYNAK AKTARIYORLAR"

Enflasyon ve zamları da gündeme getiren Ahmet Davutoğlu, “TÜİK’in rakamlarına artık güven kalmadı ama doğru kabul edelim.” derken, “Peki enflasyon yüzde 11,5 ise doğalgaza zam, elektriğe zam niye yüzde 32. Enflasyonun üç misli zam yapmak adil ve güvenilir bir devlete yakışır mı. 2016 Ocak’ta enflasyon yüzde 6 civarındaydı, asgari ücrete yüzde 30 zam yaptık. Beş misli zam yaptık. Şimdi bunlar enflasyonun üç misli zammı elektrik ve doğalgaza yapıyorlar. Çok açık, 300 liraysa bir doğalgaz faturası bunun 100 lirası gerçek doğalgaz, 100 lirası kötü yönetimden kaynaklanan bütçe açıklarını kapatmak için, 100 lirası da rant piyasasından kaynak aktarımı için.”

"FAİZLE MÜCADELE SÖZLE OLMAZ"

“Meydanlarda faiz üzerinden tartışmalar yapılırdı. 2016 Ocak – Nisan ayları arasında Hazine’nin iç ve dış borç faizi 19 Milyar civarındaydı. Şimdi dört yıl sonra Hazine’nin borç yükü 48 Milyar 700 milyon. 30 Milyar fark var. Bu Türkiye’nin KDV tahsilatına yaklaşıyor ve bu yıl içinde yapılacak yatırımların üçte biri doğrudan bu faiz farkına gidiyor. Faizle mücadele sözle olmaz rantla mücadele etmeden faizle mücadele olmaz. Ekonomideki bu kötü gidişin kaynağı kötü yönetimden, yanlış ekonomi anlayışından, kibirden, israftan ve ekonomik kaynakların şeffaf olmayan bir şekilde dağıtılmasından kaynaklanıyor.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Gelecek Partisi'nin il binası açılışında dikkat çeken pankart: Mekanı sahibi geri geldi
Davutoğlu'ndan Osman Kavala yorumu: Suçsuzsa bir dakika bile hapiste kalması zulümdür

Güncel Haberleri