'Okuyuverin Gari Nazilli' kitap fuarı açıldı

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 'Okuyuverin Gari Nazilli' kitap fuarı, Sümer Rekreasyon Alanı'nda yapılan törenle açıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Özcan; “50 yerli ve ulusal yazar, 62 yayınevi ve 100 binden fazla eserin kitapseverlerle buluşacağı fuarımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Sanatın, edebiyatın, sporun, üretimin, ortak aklın, tarımın yaşadığı ve yaşatıldığı bir kent inşa etmek için çıktığımız bu yolda her adımı sizlerle birlikte atmaktan büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yayın dünyamızın bütün renklerini bir araya getiren fuarımızın bu alanda başarılı bir örnek oluşturacağını ümit ediyorum. Fuarımızın hazırlık aşamasından bugüne kadar emek veren ve uzun soluklu bir çalışma gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum” dedi

'NAZİLLİ'Yİ EN ÇOK KİTAP OKUYAN KENTİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ'

Nazilli’yi Türkiye’nin kitap okuma oranı en yüksek kenti haline getirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Özcan; “ Ülkemizde kitap okuma oranı son 10 yılda yüzde 30’dan yüzde 40’lara çıkmıştır. Bu artış sevindiricidir ancak kitap okuma oranları hala yeterli düzeyde değildir. Bu noktada ailelere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kültür ve sanata yönlendirilmesi ve kitap okuma alışkanlığı kazanması aydınlık yarınlarımız için büyük önem taşımaktadır. Hedefimiz Nazillimizi Türkiye’nin en çok okuyan kenti haline getirmektir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Memleketimizi ilim, irfan, ekonomi ve bayındırlık alanlarında yükseltmek, milletimizin her hususta çok verimli olan kabiliyetlerini geliştirmek, gelecek nesillere sağlam, değişmez ve olumlu bir karakter bırakmak zorundayız’ ve biliyoruz ki; Dünya’da her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir” sözlerini kaydetti.

 



Konuşmaların ardından öğrencilerle fuar alanını gezen protokol üyeleri, stantları ziyaret ederek kitapları inceledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri