14 Temmuz 2019 KPSS sorusu: Milli Mücadele'de İnebolu ile başlayan ikmal yolunun adı nedir?

14 Temmuz 2019 KPSS sorusu: Milli Mücadele'de İnebolu ile başlayan ikmal yolunun adı nedir?

KPSS 2019 soruları ve cevapları arasında merak edilenlerden biri de "Milli Mücadele'de İnebolu ile başlayan ikmal yolunun adı nedir?" sorusuydu. 14 Temmuz 2019'da Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Yetenek Genel Kültür sorularından biri olan "İkmal Yolu" sorusunun yanıtı "İstiklal Yolu" idi. KPSS soru ve cevapları ve tüm detaylar...

KPSS 2019 bugün (14 Temmuz 2019) adaylar için kritik öneme sahipti. KPSS lisans sorularından ''Milli Mücadele'de İnebolu ile başlayan ikmal yolunun adı nedir?'' en fazla araştırılan sorulardan biri oldu.

2019-KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri) sınavının ilk oturumunda sorulan "Milli Mücadele'de İnebolu ile başlayan ikmal yolunun adı nedir?" sorusunun yanıtı İstiklal Yolu idi. 

MİLLİ MÜCADELE'DE İNEBOLU İLE BAŞLAYAN İKMAL YOLUNUN ADI NEDİR?

CEVAP: İstiklal Yolu 

İSTİKLAL YOLU NEDİR?

Savaş boyunca İnebolu açıklarına gemilerle gelen mühimmat ve silahlar kayıklarla İnebolu'ya taşınmış, Kastamonu kadınları tarafından zor şartlarda cepheye taşınmıştır.

İstiklâl Yolunun İnebolu-Kastamonu arası, Kastamonu il sınırları içerisindeki 95 km'lik bölümü Kastamonu Valiliği tarafından işaretlenerek yürüyüş yolu olarak düzenlenmiştir. 2006 yılından beri Kastamonu valiliği kadar Kastamonu'dan İnebolu'ya uzanan "İstiklâl Yolu ve Atatürk Yürüyüşü" düzenlenir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN