14 Temmuz 2019 KPSS sorusu: Seyit Onbaşı'nın vurduğu geminin adı nedir?

14 Temmuz 2019 KPSS sorusu: Seyit Onbaşı'nın vurduğu geminin adı nedir?

14 Temmuz 2019 KPSS sorularından biri de "Seyit Onbaşı'nın 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı'nda vurduğu geminin adı nedir?" sorusuydu. 1915'te kazanılan zaferde Seyit Onbaşı'nın attığı mermi ile Ocean gemisi sulara gömüldü. İşte KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı soruları ve cevapları...

14 Temmuz 2019 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularından biri de Seyit Onbaşı'nın vurduğu geminin adı nedir?" idi. KPSS'ye giren adaylar sınavdan sonra Seyit Onbaşı'nın vurduğu gemiyi araştırmaya başladı.

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri) sınavında sorulan "Seyit Onbaşı'nın vurduğu geminin adı nedir?" sorusunun yanıtı "Ocean"

SEYİT ONBAŞI'NIN VURDUĞU GEMİ: OCEAN

Ocean, Mecidiye Tabyası’ndan Seyit Onbaşı’nın attığı mermiyle dümen aksamından yara aldı. Dümeni tahrip olan gemi kontrolden çıkarak Nusrat’ın döşediği mayınlardan birine çarptı. Akıntıyla Morto Koyu hizasına kadar sürüklenen Ocean burada battı.

18 Martta 1915'te kazanılan zaferin üzerinden tam 104 yıl geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN