150 lira zam yapılacak! Kimse beklemiyordu

150 lira zam yapılacak! Kimse beklemiyordu

Türkiye genelinde uygulanan ve her haneye aylık 25 metreküp doğalgaz desteği sağlayan program, bugün gece yarısı itibarıyla sona eriyor. Faturalara 150 lira zam eklenecek.

Geçen yıl başlatılan ve doğalgaz faturalarını hafifleten bu destek sayesinde vatandaşlar, bir yıl boyunca belirli bir miktar doğalgazı ücretsiz kullanma imkanı bulmuştu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ SONA ERİYOR, FATURALARA 150 TL EKLENECEK

1 Mayıs’tan itibaren, her hanenin doğalgaz faturasına ek olarak 25 metreküp doğalgaz tüketimi için yaklaşık 150 TL ek ücret yansıtılacak. Bu değişiklik, ülke genelindeki doğalgaz kullanıcılarını etkileyecek ve mayıs ayı faturalarında ödenecek miktar artacak.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİNİN UZATILMASI PLANLANMIYOR

Karadeniz gazının şebekeye dahil edilmesiyle başlatılan ve vatandaşlara ekonomik bir nefes aldıran bu destek programı, ilk etapta bir ay süreyle tüm doğalgaz tüketiminin ücretsiz olmasını, sonrasında ise 12 ay boyunca ayda 25 metreküp gazın bedelsiz verilmesini kapsıyordu. Ancak, bu gece itibarıyla sona erecek olan destekle ilgili herhangi bir uzatma kararı alınmadı.

Bu durum, özellikle kış aylarında doğalgaz tüketiminin yüksek olduğu dönemlerde ekonomik olarak vatandaşları etkileyebilir. Vatandaşlar, yeni dönemde doğalgaz kullanım alışkanlıklarını gözden geçirmek zorunda kalabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN