2 ay evli kalıp boşandılar! Mahkemeden emsal nafaka kararı

2 ay evli kalıp boşandılar! Mahkemeden emsal nafaka kararı

Türkiye'de boşanmaların ardından mahkemelerin verdiği süresiz nafaka kararları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bakırköy . Aile Mahkemesi'nden emsal teşkil edebilecek bir karar çıktı. Mahkeme sadece 2 ay evli kalan ve süresiz nafaka talep eden Ö.T.'nin talebini reddederek, eski eşin bir kereye mahsus 25 bin TL nafaka ödenmesine hükmetti.

A.T. ve Ö.T. 4 Ağustos 2022'de evlendi. Çiftin bu evlilikten çocukları olmadı. Haber Global'in haberine göre, A.T. evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma davası açtı. Ö.T. ise karşı davada süresiz nafaka talep etti.

SÜRESİZ NAFAKA TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme, tarafların evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında eşit kusurlu olduklarını ve TMK 166/1 maddeye dayanarak tarafların boşanmalarına karar verdi. Ö.T.'nin süresiz nafaka talebi ise reddedildi.

EMSAL KARAR

Boşanma davalarında genellikle kadın lehine nafaka kararı verilmekte. Bu davada ise mahkeme, evlilik süresinin kısa olması gerekçesiyle süresiz olan nafakanın süreli ve tek seferde ödenmek üzere 25 bin TL olarak belirledi. Uzmanlara göre, bu karar, kısa süreli evliliklerde nafaka miktarı ve süresi açısından emsal teşkil edebilecek nitelikte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN