2 kovanla başladı şimdi 400’üne birden bakıyor! Bu işten bereket fışkırıyor: Terör gazisi yılda 1 ton üretime ulaşıyor

2 kovanla başladı şimdi 400’üne birden bakıyor! Bu işten bereket fışkırıyor: Terör gazisi yılda 1 ton üretime ulaşıyor

Osmaniye’de yaşayan terör gazisi vatandaş, hobi olarak başladığı işi şimdi meslek haline getirdi. Arıcılığa 2 kovanla başlayan gazi, şimdi 400’üne birden bakıyor…

Osmaniye’de hobi amacı ile 2 kovanla arıcılık yapmaya başlayan terör gazisi Mehmet Akan Aysu, devlet desteğiyle kovan sayısını 400’e çıkardı. Aysu, yılda ortalama 1 ton bal üretimine ulaşıyor.

BOŞ VAKİTLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN BAŞLADI

Jandarma Uzman Çavuş olarak görevli olduğu Mardin’de 1993 yılında terör örgütü PKK mensupları ile girilen çatışmada bacağından yaralanan ve gazi olan 55 yaşındaki Aysu, 2010 yılında Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne memur olarak atandı.

osmaniyede-aricilik-1.jpg

Arıcılığa ilgi duyan Aysu, boş vakitlerinde kurumun verdiği eğitime katıldı. Eğitimini tamamladıktan sonra hibe edilen 2 kovan ile 2014 yılında merkeze bağlı Kırmacılı köyündeki arazisinde çiçek balı üretimine başlayan Aysu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ve azmiyle kovan sayısını 10 yılda 400’e çıkarmayı başardı. Yürüme güçlüğü yaşayan gazi Aysu, hasadını yaptığı çiçek balıyla hem moral buluyor hem de üretime katkıda bulunuyor.

osmaniyede-aricilik.jpg

Evli ve 3 çocuk babası olan Aysu, AA muhabirine, yıl boyunca yaklaşık 1 ton bal sağımı yaptığı bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN