2018 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

2018 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

2018 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? soruları bu günlerde sıkça soruluyor. Ramazan ayını geçirdiğimiz şu günlerde vatandaşlar tatil planı yapmaya başladı bile. Peki Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Tüm detaylar haberimizde...

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? başlıkları internetten sıkça aranıyor. Ramazan'ın bitmesine günler kala Bayramda memleketlerine gitmek isteyenler ya da aileleriyle tatil yapmak isteyenler için gündem Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? sorularına verilen yanıtlar. Geçtiğimiz senelerde dokuz günlük bayram tatili yapanlar bu sene de aynı beklendi içindeler. Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? sorularının yanıtları haber detayda...

18-06/01/ramazan.jpg

Ramazan ayının bitimine çok az bir zaman kala binlerce çalışan gözünü bayram tatiline çevirdi. Peki Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor? Bu sene Ramazan Bayramında 9 gün tatil bekleyenlere hayal kırıklığına uğradı. İşte tatil planı yapanlar için gelen resmi açıklamalar...

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN 9 GÜN TATİL OLACAK MI?


Bu sene Ramazan Bayramı arefesi 14 Haziran perşembe gününe denk geliyor. Ramazan Bayramının birinci günü 15 Haziran cuma ikinci günü 16 Haziran cumartesi üçüncü günü 17 Haziran pazar gününe denk geliyor.

Arefe günü, Resmi Gazete’deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00’dan sonra tatil başlayacak.

14 Haziran Perşembe – Arefe Günü

15 Haziran Cuma – 1. Gün

16 Haziran Cumartesi – 2. Gün

17 Haziran Pazar – 3. Gün

Yani 2018 yılı itibariyle Ramazan Bayramının 3.5 gün olduğu kesinleşti. Fakat Kurban Bayramı tatilinin uzun olması bekliyor.

Her yıl tarih bazında biraz daha geriye gelen Ramazan Bayramı, bu yıl haziran ayında kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgilerine göre Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak.

BAYRAMDA HANGİ KÖPRÜLER ÜCRETLİ HANGİLERİ ÜCRETSİZ?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak" dedi.

ÜCRETLİ OLANLAR DA VAR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nden geçişlerde ise herhangi bir değişiklik olmayacak. Çünkü buraların işletmesi özel sektörün elinde bulunuyor. Yavus Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinden geçiş ücretleri şöyle:

18-06/12/0.jpg

18-06/12/01.jpg

Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri ise otomobiller için 19,20 TL, minibüsler için ise 28,80TL olarak belirlenmiş durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN