2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM'den son dakika açıklaması

2019 DGS sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM'den son dakika açıklaması

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları için heyecan dorukta. 30 Haziran’da yapılan DGS sınavına giren adaylar, şimdiden DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. Ön lisans eğitimlerini lisansa çevirmek isteyen öğrencilerin ter döktüğü DGS sınav sonuçları ile ilgili ÖSYM’den yapılan son dakika açıklamasına göre; DGS sınav sonuçları 25 Temmuz 2019 Perşembe günü açıklanacak. İşte DGS sınav sonuçlarına dair aradıklarınız…

26 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde alınan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru işlemlerinin ardından sınav da 30 Haziran Pazar günü yapılmıştı. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıllığa tamamlamak isteyen öğrencilerin girdiği DGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi sınav sonrası araştırılıyordu. ÖSYM, yaptığı açıklamasında DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bilgiyi paylaştı. DGS sınav sonuçları 25 Temmuz 2019 Perşembe günü ÖYSM’nin resmî internet sitesinden paylaşılacak.

2019 DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2019 DGS yani Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden adaylar, karar.com’u ziyaret edebilir. 26 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında alınan DGS başvurularının ardından sınav da 30 Haziran Pazar günü yapılmıştı. DGS sınav sonuçları da 25 Temmuz Perşembe günü ÖSYM’nin resmî internet sitesi olan ‘https://osym.gov.tr’den paylaşılacak.

2019 DGS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu yayınlanacak. Tercih takvimi ve tercih ile ilgili tüm detaylar, yayınlanacak 2019 DGS tercih kılavuzu ile birlikte belli olacak. Öğrenciler; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

YERLEŞTİRMELERİ NASIL OLACAK?

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DERS MUAFİYETİ İŞLEMLERİ

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenecek. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilecek

19-07/06/2019-dgs-sonuclari-ne-zaman-aciklanir-osymden-son-dakik-aciklamasijpgg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN