2019 KPSS soru ve cevapları: Amerikan Armudu nedir? Çatalhöyük ve Alacahöyük nerede?

2019 KPSS soru ve cevapları: Amerikan Armudu nedir? Çatalhöyük ve Alacahöyük nerede?

2019 KPSS soru ve cevapları bugün KPSS'ye giren adaylar tarafından araştırılıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda bugün "Amerikan Armudu (Avokado) sorusu, İspanya Boğa Güreşleri Festivali'nin adı, Adını Cevdet olarak değiştirmek isteyen Bahadır" gibi sorular yöneltildi. İşte soruların cevapları ve tüm detaylar...

2019 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) bugün gerçekleştirildi. Adaylar Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda 120 soruyu ve 130 dakikada yanıtladı. Peki KPSS 2019 soruları ve cevapları nelerdir? KPSS'de hangi sorular soruldu? İşte cevaplar...

2019 KPSS SORU VE CEVAPLARI

SORU: Amerikan Armudu'nun diğer adı nedir?

CEVAP: Avokado

SORU: Bahadır adını Cevdet olarak değiştirmek isterse nereye başvurur?

CEVAP: İl İdare Kurulları

SORU: İspanya Boğa Güreşleri Festivali'nin adı nedir?

CEVAP: İspanyol Boğa Güreşleri her sene Pamplona kentinde 6 ila 14 Temmuz tarihinde San Fermin Festivali adı altında arenaya çıkacak boğaların sokaklarda insanlarla buluşmasıyla başlatılmaktadır.

SORU: Seyit Onbaşı'nın vurduğu gemi hangisidir?

CEVAP: İngiliz "Ocean" adlı gemi

SORU: Türkiye’deki petrol hangi illerden çıkar?

CEVAP: Batman, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Kırklareli

19-07/14/petrol.jpg

SORU: Hangi ilimizin yabancı ülkelerle sınırı yoktur? Şıklar: Kars, Edirne, Mardin, Siirt, Artvin

CEVAP: Siirt

 SORU: Türkiye'nin ilk sondaj gemisinin adı nedir?

CEVAP: Birinci sondaj gemisi Fatih. İkinci sondaj gemisi ise Yavuz'dur.

SORU: ÇATAKHÖYÜK NEREDE?

Konya ilinin Çumra ilçesi sınırları altında yer alan Çatalhöyük ilçenin 10 kilometre doğu bölgesinde yer almaktadır. İki tepe düzü olan bir tepe şeklinde ve farklı yüksekliklerde engebeli bir yapıya sahiptir. Bu sebebiyle farklı yükseltilerinden dolayı çatal sıfatını almıştır.

Kent, biri batıda diğeri doğuda olmak üzere iki ayrı tepeden (höyük) oluşuyor. Adını da bu ikiye ayrılmış "çatal" konumundan alıyor. UNESCO Dünya Mirası Komitesi, Çatalhöyük Neolitik Kentinin Dünya Mirası Listesine kaydedilmesini oybirliğiyle kabul etti.

SORU: ALACAHÖYÜK NEREDE?

Alacahöyük, Çorum iline bağlı Alaca ilçesinin 15 km kuzeybatısındaki Hüyük köyündeki bir höyüktür. Bu höyükte dört ayrı kültür evresinden kalma 15 yerleşim ya da yapı katı saptanmıştır.

KPSS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

2002 yılından itibaren ÖSYM KPSS lisans sınavı için baraj puanı uygulaması kaldırdı. Adayların tercih yapmaları için herhangi bir puanı aşmaları gerekmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN