2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? Takvim belli oldu

2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? Takvim belli oldu

1 Haziran tarihinde yapılan ve 24 Haziran 2019’da sonuçların açıklanması beklenen LGS tercihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İyi ve nitelikli bir liseye yerleşmek isteyen öğrenciler, Lise Geçiş Sistemi (LGS) sınavından aldıkları puanlara göre lise tercihlerini yapacak. Peki LGS tercihleri ne zaman? İşte detaylar…

LGS tercihlerinin ne zaman yapılacağına dair detaylar, sonuçlar henüz açıklanmadan aranmaya başlandı. Nitelikli liseler, sağlık meslek liseleri ve diğer tüm liseler, şimdiden öğrenciler tarafından araştırılıyor. Aldıkları puana göre tercih yapacak olan öğrenciler, 1 Haziran günü LGS sınavına girmişti. 24 Haziran Pazartesi günü açıklanacak olan LGS sınav sonuçlarının ardından tercih işlemleri başlayacak. Yüzbinlerce öğrenci, LGS tercihlerini en doğru bir şekilde yaparak, iyi bir lisede öğrenim görmek için yarışacak. Peki 2019 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte yanıtı…

2019 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

LGS tercih işlemlerinin, sınav sonuçlarının açıklanmasının arkasından paylaşılacak kılavuzda bulunan bilgilere göre yapılacağı belirtildi. Tercih dönemi takvimi de bu kılavuz ile beraber belirlenecek.

LGS SONUÇLARI 24 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, 1 Haziran'da yapılan LGS sınav sonuçları 24 Haziran 2019 Pazartesi günü açıklanacak. Öğrenciler merkezi sınav sonuçlarına 24 Haziran'dan itibaren www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden öğrenebilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla iletilmeyecek.

2019’DA LGS'YE KATILMA KOŞULLARI 

İmam Hatip Ortaokulları, Resmi, ve Özel ortaokullar, Öğrencilerinin Başvuru Şartları

Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları

2018–2019 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları
Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

2018–2019Öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği" esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.

19-06/14/2019-lgs-tercihleri-ne-zaman-yapilacak-takvim-belli-oldu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN