2019'da af çıkacak mı? Af ne zaman çıkacak? Liderlerden af açıklaması

2019'da af çıkacak mı? Af ne zaman çıkacak? Liderlerden af açıklaması

2019’da af çıkacak mı? sorusu milyonlarca vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Son zamanlarda Meclis’in açılmasıyla birlikte af konusu yeniden tartışılır oldu. Aftan yararlanmak isteyenler milyonlarca mahkum ve yakınları, affın ne zaman çıkacağını sorguluyor. İşte af ile ilgili aradıklarınız…

2019 yılında af bekleyen milyonlar, affın ne zaman çıkacağını ya da affın çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. Ramazan Bayramı tatilinin ardından af görüşmelerinin son durumunu bekleyenler MHP’nin af teklifi ve Adalet Bakanlığının af çalışmasının ne alemde olduğunu merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in tekrardan açıldığında bu konuların da görüşüleceğini açıklamıştı. İşte af ile alakalı detaylar…

2019’DA AF ÇIKACAK MI?

2019’da af çıkacak mı? sorusu milyonlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süredir tartışılan ve son günlerde tekrardan gündeme gelen af konusu ile ilgili önemli bir açıklamada bulunmuştu. Erdoğan, konuyu bilmeden, konunun teferruatına hâkim olmadan net cevap vermenin aldatıcı olacağını anlatarak, şu anda Adalet Bakanlığının bu konularla ilgili bir çalışması bulunduğunu anlattı. Bu çalışmada da bunun içine birçok kişinin dâhil olmasını temenni ettiğini aktaran Erdoğan, herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olamayacağının altını çizerek, bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığının çalışması olduğunu bu çalışmaların ardından bırakılabilecek olanları, seçimlerden sonra Meclis açıldığında yeniden oralarda bunların görüşüleceğini aktardı.

19-06/10/2019da-af-cikacak-mi-af-ne-zaman-cikacak-liderlerden-af-aciklamasi.jpg

BAHÇELİ'DEN 'AF' AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Şu an Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yeni yeni reform çalışmaları ve bunun hazırlıkları başlamıştır. Bunun ilk işareti yargıda kendini göstermiştir. Yargının üzerinde çok yönlü tartışmalar vardır. Bu tartışmaları ortadan kaldırabilmek için yapısal reformların ilk adımı burada atılmıştır. Buna başlamışken sonlandırmak lazım. Biz böyle bir reform hareketini olumlu görmekteyiz. Çok yönlü değerlendirerek, çok yönlü istişarelerle yargıyı tartışmadan çıkarabilecek ve Türkiye'de adaletle beraber yaşamasını öğretebilecek bir yapının çıkması lazımdır. Bu arada daha evvelden af yasası üzerinde Feti Yıldız Beyefendinin vermiş olduğu bir yasa teklifi Meclis'te bulunmaktadır. Bu reform hareketleri içerisinde Meclisteki bu metin de ele alınır, birlikte değerlendirilirse belki daha hayırlı adımlar atılmış olur." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN