2019’da Meclis ne zaman tatile giriyor? Çalışma takvimi açıklandı…

2019’da Meclis ne zaman tatile giriyor? Çalışma takvimi açıklandı…

Meclis’in ne zaman tatile gireceğini merak edenler, takvimleri kontrol ediyor. Yeni askerlik sistemi, 3600 ek gösterge, af tasarısı, EYT konularının sıkça araştırıldığı 2019’da Meclis’in çalışma tarihleri araştırılıyor. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, çalışma takvimini açıkladı. İşte Meclis’in çalışma takvimine dair detaylar…

Yeni askerlik yasasının şu sıralar görüşüldüğü Meclis’in çalışma takvimi merak ediliyor. Son dakika açıklamasına göre Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’in çalışma takvimini açıkladı. Yeni askerlik sistemi, emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge ve af gibi konuların merak edildiği Meclis gündeminin şu sıralar en önemli ana maddesi ise yeni askerlik sistemi… Peki yeni askerlik sistemi ne zaman çıkacak? Meclis ne zaman tatile girecek? İşte yanıtı…

MECLİS NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

Meclisin Temmuz'da da çalışmaya devam edebileceğinin sinyalini veren Meclis Başkanı Mustafa Şentop, acil olan düzenlemeler için meclisin çalışacağını ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu'nun yenileme kararı aldığı İstanbul Seçimleri için ramazan bayramı sonrasında Meclis'in çalışma takviminin nasıl olacağı sorgulanıyordu. Askerlik düzenlemesinin bu hafta TBMM'den geçmesi öngörülüyor. Meclis Başkanı askerliğin arkasından da Temmuz ayında TBMM çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Bu doğrultuda, yargı reformu strateji belgesindeki bazı düzenlemeleri içeren ilk yargı paketi, 11'inci kalkınma planı ve kültür alanında bazı değişiklikler içeren torba yasa teklifinin tatil öncesi Meclis'ten geçirilmesi bekleniyor.

AF ÇIKACAK MI?

İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Şentop'a af olarak adlandırılan infaz düzenlemesi de soruldu. Şentop, konu ile ilgili yürütülen çalışmaların olduğu, ancak henüz Meclis gündemine getirilmediğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN