28 Şubat Davası ertelendi

28 Şubat Davası ertelendi

28 Şubat davasının duruşması bugün görüldü. Mahkeme davanın 9 Eylül'e ertelenmesine karar verdi.

28 Şubat davasının duruşması bugün görüldü. Mahkeme davanın 9 Eylül'e ertelenmesine karar verdi. Duruşmada tanıklık yapan ve erteleme kararının ardından açıklama yapan dönemin hükümet sözcüsü Namık Kemal Zeybek" 28 Şubat sürecinde darbe diye bir şey söz konusu değildir" dedi.

Yargıtay’ın haklarında verilen hükmü bozmasının ardından 28 Şubat davası kapsamında 16 sanığın yeniden yargılandığı davaya Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

"28 ŞUBAT SÜRECİNDE DARBE DİYE BİR ŞEY YOKTUR"

Duruşmanın ardından Halk TV' ye konuşan Zeybek 28 Şubat sürecinde "darbe"nin söz konusu olmadığını söyledi:

"28 Şubat'ta ben Ferah Yol hükümetinde devlet bakanıydım. Hükümet sözcüsüydüm. Olayın doğrudan doğruya içindeydim. Doğrusu bekledim ki bu niteliklerimle tanıklığıma başvursun. Ya da Meclis'te araştırma komisyonu kurulduğunda bana sorsunlar diye beklemedim. Ama olmadı. Duydum bu mahkemeyi, kimi generallerimizin bence haksız yere içeride tutulduğunu da öğrenince görevimi yapmak istedim. Ne görevi bu gerçeğe karşı görevim. Yoksa davanın sanıklarıyla da bir ilgim yok. Vicdan denen bir şey var. Gelip süreçle ilgili bildiklerimi olduğu gibi anlatmak istedim. Dedim bir; 28 Şubat sürecinde darbe diye bir şey söz konusu değildir. Darbe girişimi de yoktur. Hükümete baskı yaparak hükümeti değiştirmek gibi, birilerinin uydurduğu postmodern darbe gibi bir durum da söz konusu değildir. Darbe yapanlar, darbeye neden olacak gerekçelerini ortadan kaldırmak için hukuki işlem yapmaz. Halbuki suçlanan kişiler ve o kişilerin görev verdiği kişiler hukuk içinde ve Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararlarla ortamı yumuşatmak istediler. Darbe yapan ortamı yumuşatmak ister mi?"

BİR SONRAKİ DURUŞMA 9 EYLÜL'DE

Mahkeme sanık avukatlarının ATK raporu hakkında beyan vermesi için bir sonraki duruşmaya kadar süre tanırken savunma delili olarak dosyaya celbi istenen Deniz Ay, Gökhan Eski ve Tamer Tatar’ın dosyaya katkısı olmayacağı gerekçesiyle bu taleplerin reddine karar verdi ve bir sonraki duruşmayı 9 Eylül saat 10.30’a erteledi.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Namık Kemal Zeybek, ''28 Şubat’ın darbe olduğuna yönelik tüm savlar tutarsız ve temelsizdir. Böyle bir şey olmamıştır. Şimdi yargılanan generaller, subaylar o süreçte vatana büyük hizmet etmişlerdir ve gerginleşen ortamı soğukkanlı şekilde sakinleştirerek görevlerini yapmışlardır'' diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN