6.4 milyon vatandaş tercihini değiştirdi: AK Parti'nin kaybettiği oylar hangi partilere gitti?

6.4 milyon vatandaş tercihini değiştirdi: AK Parti'nin kaybettiği oylar hangi partilere gitti?

Yerel seçimlerinde 47 yıl sonra CHP sandıktan birinci parti çıkarak bir ilke imza atarken, AK Parti aldığı yüzde 35,49 oy oranıyla 6.4 milyon seçmenin oyunu kaybetti. MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar'ın paylaştığı Nisan 2024 anketinin sonuçlarına göre; AK Parti'nin 14 Mayıs milletvekili seçiminde aldığı oyların yaklaşık 1.3 milyonu CHP’ye, 1 milyonunu da YRP’ye gitti. Ankete göre, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti'ye oy veren 3 milyon seçmen ise sandığa gitmedi.

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar, "Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024" anketinin sonuçlarını sosyal medya hesabında paylaştı.

Ankette katılımcılara "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde hangi partiye oy verdiniz?" sorusu yöneltildi.

14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerden AK Parti'ye oy verdiğini belirten 18,6 milyon seçmende 12.2 milyonu tekrar AK Parti'ye, 1.3 milyonu ise CHP'ye oy verdiğini belirtti.

dfh1hdf1dfhhf.jpg

Yeniden Refah Partisi'ne oy verenlerin sayısı 1 milyon olurken MHP'yi tercih edenlerin sayısı 450 bin oldu.

Anket sonuçlarını değerlendiren Sencar şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti 14 Mayıs milletvekili seçiminde aldığı oyun yaklaşık 6.4 milyonunu 31 Mart yerel seçiminde kaybetmiş. Bunun yaklaşık 1.3 milyonu CHP’ye, 1 milyonu da YRP’ye gitmiş. 3 milyonu da sandığa gitmemiş veya oyunu iptal etmiş.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN