686 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyen tam listesi: O isim de listede | 7 Şubat 2017

686 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyen tam listesi: O isim de listede | 7 Şubat 2017

686 sayılı KHK ile 330 akademisyenin görevine son verildi. Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 686 nolu Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Son yayımlanan KHK ile görevden ihraç edilen 330 akademisyen arasında Marmara Üniversitesi'nde görevli Profesör İbrahim Kaboğlu'nun da yer aldı. İşte KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin tam listesi...

686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4 bin 464 kamu görevlisi daha memuriyetten atılırken akademisyenler dikkat çekti. 7 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan son KHK ile memuriyetten atılanlar arasında 330 akademisyen de var. Bunlar arasında Prof. İbrahim Kaboğlu gibi kamuoyu tarafından bilinen isimler de var. Yükseköğretim Kurulunda görevli 330 akademisyen daha memuriyetten atılmış oldu.

Yayımlanan 686 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar arasında profesörler, doçentler, yardımcı doçentler, öğretim görevlileri, araştırma görevlileri, uzmanlar ve okutmanlar yer aldı. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan ve aşağıdaki listede yer alan kişiler kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldı.

BARIŞ BİLDİRİSİNE İMZA ATANLAR

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Marmara Üniversitesi'nde görevli Profesör İbrahim Kaboğlu da ihraç edildi. Prof. Kaboğlu, Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu. İhraç edilen akademisyenlerin çoğunu Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atanlar oluşturdu. 

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN 70 İHRAÇ

OHAL kapsamındaki 686 sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyen sayısı ise 70'i geçti. Ankara Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden (SBF) 23, İletişim Fakültesi’nden (İLEF) 16, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nden (DTCF) 12, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nden 5’er akademisyen, diğer bölümlerden ise toplamda 9 akademisyen kamu görevinden ihraç edildi. Mülkiye bünyesindeki iki fakülteden ihraç edilenlerin sayısı 28’e ulaştı. İLEF'ten 13 akademisyen atıldı. Atılan akademisyenler arasında okulun önde gelen isimler arasında Prof. Dr. Nur Betül Çelik, Prof. Dr. Mine Gencel Bek, Funda Başaran Özdemir, Funda Şenol Cantek, Prof. Dr. Ülkü Doğanay, Aylin Aydoğan, Çukurova Üniversitesi  İletişim Fakültesi Yardımcı Doçent Esengül Ayyıldız ve Hukuk Fakültesi'nden Yardımcı Doçent Taylan Koç bulunuyor.

İhraç edilenler akademisyenlerden bazıları şunlar: Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse (SBF-İktisat), Prof. Dr. Aykut Namık Çoban (SBF-Kamu yönetimi), Prof. Dr. Ayşe Gökçe Alpkaya (SBF-Uluslararası İlişkiler), Prof. Dr. Banu Beliz Altan (DTCF-Tiyatro), Prof. Dr. Funda Başaran Özdemir (İLEF), Prof. Dr. İlhan Uzgel (SBF-Uluslararası İlişkiler), Prof. Dr. L. Funda Şenol Cantek (İLEF), Prof. Dr. Mine Gencel Bek (İLEF), Prof. Dr. Nejla Kurul (Eğitim), Prof. Dr. Nezihe Selda Öndül  (DTCF-Tiyatro), Prof. Dr. Tülin Sağlam, (DTCF-Tiyatro), Prof. Dr. Nur Betül Çelik (İLEF), Prof. Dr. Ülkü Doğanay (İLEF), Prof. Zeliha Etöz (SBF-Kamu yönetimi).

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN