ABD'den Kuzey Suriye resti: Türkiye'nin operasyonu kabul edilemez

ABD'den Kuzey Suriye resti: Türkiye'nin operasyonu kabul edilemez

ABD Savunma Bakanı Esper "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenlemesi kabul edilemez" dedi. Türkiye'nin tek taraflı operasyon yapamayacağını vurgulayan Esper "Yapacağımız şey şu: ABD, Türkiye ve Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Suriye'nin kuzeyinde paylaştığı ortak çıkarlarına bir kez daha zarar verecek tek taraflı sınır ötesi adımları engellemek" dedi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye'nin kuzeyine düzenlenecek olası harekata ilişkin açıklamalarda bulundu. Esper "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenlemesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'ya ziyareti öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Esper, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde karşılıklı çıkarları tekrar alt üst edecek olan tek taraflı saldırıları engelleyeceğini söyledi. Esper şöyle devam etti: "Yapacağımız şey şu: ABD, Türkiye ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Suriye’nin kuzeyinde paylaştığı ortak çıkarlarına bir kez daha zarar verecek tek taraflı sınır ötesi adımları engellemek."
 
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği herhangi bir saldırının kabul edilemez olduğunu da belirten Esper "Ankara ile bir anlaşmaya varacağımız konusunda umutluyum" ifadesini kullandı.
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN