Adana'daki çiçek satıcılar 14 Şubat'tan umutlu

Adana'daki çiçek satıcılar 14 Şubat'tan umutlu

Sevgililer Günü için hazırlıklarını sürdüren çiçekçiler, 14 Şubat'ta yoğun mesai yapmayı umut ediyor.

Adana'da haftanın üç günü düzenlenen çiçek mezatı, Sevgililer Günü öncesi en yoğun zamanlarını yaşıyor. Adana, Mersin ve diğer komşu illerden gelen çiçekçiler, vitrinlerini en güzel çiçeklerle süslemek için adeta birbiriyle yarışıyor.

Satılan ürünler araçlara yüklenerek, vitrinde yerini alacakları dükkanlara götürülüyor. Fiyatlara zam yapmayan çiçekçiler, 14 Şubat'ta satışların artmasını umut ediyor. Adana Çiçekçiler Odası Başkanı Süleyman Oğuz, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi çiçekçilerin hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

SOĞUK HAVA ÜRETİMİ DÜŞÜRDÜ

Sevgililer için en güzel gül, orkide ve diğer çiçeklerin vitrinlerdeki yerini almaya başladığını dile getiren Oğuz, "Bu özel günde, bir gül ya da bir orkideyle ya da bir demet çiçekle insanlar sevdiklerini mutlu edebilir. Üretim maliyetlerimizin artmasına rağmen fiyatları yükseltmedik. Bu Sevgililer Günü'nden umutluyuz. En azından bu özel günde insanlar bir gül bile alıp sevdiğine götürse, esnafımızın iş yapmasını ve nefes almasını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. Soğuk hava ve fırtına nedeniyle gerek Adana gerekse Antalya ve İzmir civarındaki çiçek seralarının zarar gördüğüne işaret eden Oğuz, "Fırtına seralarımızı yıktı. Yetişen güllerimiz, soğuk ve rüzgar nedeniyle hastalandı. Üretimimiz yarıdan fazla düştü." dedi.

Talebi karşılamak için gül ithal edebileceklerini de anlatan Oğuz, "Bir gül, maksimum maliyet hesaplandığında 10 liradan satılacaktır." diye konuştu.

ADANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN