Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi: Josef Sural hayatını kaybetti

Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi: Josef Sural hayatını kaybetti

Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi, feci kazada 1'i ağır 7 futbolcu yaralandı. Ağır yaralanan Josef Sural tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kulüp Başkanı Çavuşoğlu "Emniyet müdürümüzden aldığım bilgiye göre, iki şoförün olduğu ve ikisinin de uyuduğudur" dedi. Bu arada iki çocuk babası olan 28 yaşındaki Çek oyuncu Sural'ın, küçük kızının 3 ay önce Prag'da dünyaya geldiği öğrenildi. Öte yandan kahreden kaza ile ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Araçtan fırlayan Sural'ın, 10 metre sürüklendiği, arkadaşları tarafından sonradan fark edildiği belirtildi.

Antalya'da Kayseri deplasmanından dönen Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 7 futbolcu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Çek futbolcu Josef Sural, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Sural birlikte Alanya'ya dönmek için vip minibüs kiraladı. Kayseri'den yola çıkan minibüs, Antalya-Alanya kara yolunda, şehir merkezine 5 kilometre kala Dinek mevkisinde yoldan çıkarak devrildi.



Kazada yaralanan 7 futbolcu, ambulanslarla Alanya'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralı futbolculardan Sural'ın durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi. Diğer yaralı futbolcuların ise ayakta tedavi edildiği belirtildi. Minibüsün şoförü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

19-04/29/192904-sural-es-wycpqpxvruixi2q-9xlrfq-1556519496.jpgKaza haberini alan Josef Sural'ın eşi (solda) bebeğiyle birlikte hastaneye gelmişti. 

19-04/29/01.jpg

Alanyaspor sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kayseri deplasmanı dönüşü 7 futbolcumuzu taşıyan özel minibüsün yaptığı kazada ağır yaralan futbolcumuz Josef Sural Alanya Özel Anadolu Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Başımız sağolsun" bilgisini verdi.

19-04/29/20190429_2_36205296_44009351.jpgİki çocuk babası olan 28 yaşındaki Çek oyuncu Josef Sural'ın, küçük kızının 3 ay önce Prag'da dünyaya geldiği öğrenildi.

19-04/29/basliksiz-1-1556518853.jpgAlanyaspor, Türkmenistan takımlarından Altyn Asyr ile hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş, bir pozisyonda Sural (solda) ve Zafar Babajano (sağda) mücadele etmişti. 

"ŞOFÖRLERİN UYUMASI SONUCU KAZA MEYDANA GELDİ"

Hastanede açıklama yapan Aytemiz Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu "Kayseri maçından sonra önümüzdeki hafta maçının pazartesi günü olması dolayısıyla maçtan önce futbolcularımıza ve teknik heyete 2 gün izin verilmişti. 7 futbolcumuz özel araç kiralamış. Alanya'dan giden özel araçtı. Onunla dönerken şehrin hemen girişinde maalesef araçta iki şoför olmasına rağmen ikisinin uyuması sonucu kaza meydana geldi" dedi.

ARAÇTAN FIRLADI, 10 METRE SÜRÜKLENDİ

Öte yandan kahreden kaza ile ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Kontrolden çıkıp devrilen aracın kapısından fırlayan Josef Sural, 10 metre boyunca sürüklendi. Futbolcular kendilerine geldiklerinde Sural'in yanlarında olmadığını fark etti. Sural, daha sonra ambulansla hastaneye getirildi.

19-04/29/basliksiz-1.jpgHayatını kaybeden Josef Sural, Slovan Liberec ve Sparta Prag takımlarında forma giydi.

ARA TRANSFER DÖNEMİNDE İMZA ATMIŞTI

28 yaşındaki Josef Sural, ara transfer döneminde Alanyaspor'la anlaşmıştı. Profesyonel futbol yaşamına 2008 yılında Zbrojovka Brno takımında başlayan Josef Sural, SlovanLiberec ve Sparta Prag takımlarında forma giymişti.

19-04/29/basliksiz-1-1556518781.jpgSpor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Alanyaspor, Bahçeşehir Okulları Stadyumunda Bursaspor ile karşılaşmış, Josef Sural (sağda) bir pozisyonda rakibi Aurelien Chedjou (solda ile mücadele etmişti.

ÖLÜM NEDENİ DE BELLİ OLDU

Çek oyuncu Josef Sural'in iç kanama ve hipotermi şoktan hayatını kaybettiğini açıklandı. Saat 02.00 sularında yaşanan elim kazada değerli futbolcuları Josef Sural'ı kaybettiklerini dile getiren İsmail Yetkin "Maalesef kafa travması, çökme kırıkları, kot kırıkları, alt ekstremitede kırıklıklar tespit edildi. Gerekli müdahaleleri yaptık, ameliyata aldık ama iç kanama ve hipotermi şoktan hastamızı kurtaramadık. Araçta bulunan diğer sporcuların ise hayati tehlikesi yok. Ayakta bir kısmının tedavileri yapıldı. Küçük kırıklıklar var. Acil, hayati tehlikesi olan bir şey değil. Maalesef Sural'ı kaybettik." ifadelerini kullandı.

19-04/29/5cc6afb80f25441ae85f6c24.jpg

19-04/29/5cc6afb80f25441ae85f6c2a.jpgJosef Sural'ın öldüğü kazada sonrası özel minibüs de görüntülendi. Kameralara yansıyan görüntülerde, aracın kapısının yerinde olmadığı ve VIP minibüsün sağ tarafının ağır hasarlı olduğu dikkat çekti.

TFF'DEN BAĞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hayatını kaybeden Çek futbolcu Josef Sural için başsağlığı mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi: "Kayseri deplasman maçı dönüşü Aytemiz Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün kaza yapması sonucu ağır yaralanan Josef Sural'ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini, 6 oyuncunun da yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Josef Sural'ın vefatı nedeniyle derin üzüntümüzü belirtir; ailesi, Aytemiz Alanyaspor camiası ile tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz." 

ANTALYA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN