Alp Dağlarına bile 1000 basar! Kenarında oturup çay içmek bile huzur veriyor... Giden geri dönmek istemiyor

Alp Dağlarına bile 1000 basar! Kenarında oturup çay içmek bile huzur veriyor... Giden geri dönmek istemiyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı’nın eteklerinde yer alan bu yer Alp Dağları’na 1000 basar. Kenarında oturup çay içmenin bile huzur verdiği bu yere giden geri dönmek istemiyor…

Gümüşhane ve Trabzon’a yaklaşık 45 dakikalık uzaklıkta bulunan, 2.024 metre rakılı Limni Gölü Tabiat Parkı’na Zigana Dağı ile Zigana Köyü’nden ulaşım sağlayan beton yollarda kar ve taş temizliğinin yapılmasının ardından tesisler ziyarete açıldı.

limni-golu-tabiat-parki-1.jpg

Zigana Köyü sınırlarında bulunan ve son zamanlarda Doğu Karadeniz’in dikkat çeken turizm merkezlerinden biri olan Limni Gölü, etrafını saran sarı çam ormanlarının arasında düşük nem oranı, temiz havası, eşsiz doğası ve manzarası ile şehirden kaçarak nefes almak isteyenlerin adresi oluyor.

limni-golu-tabiat-parki-2.jpg

AİLECEK DOĞANIN İÇİNDE KALİTELİ VAKİT GEÇİRME İMKANI SUNUYOR

Bölgeyi genelde çocuklu aileler ziyaret ederken, şehrin yorgunluğu temiz havanın içinde atılıyor. Limni Gölü Tabiat Parkı’nı ziyaret eden aileler ister ördeklere ekmek vererek anın tadını çıkarıyor, ister oyun alanları ve parklarda çocuklarının stresini atıyorlar.

limni-golu-tabiat-parki-3.jpg

Günbatımını izlemeyi sevenler için en ideal adreslerden olan Limini Gölü’ne gelenler, özellikle vaktini ona göre ayarlayarak günbatımında yola çıkarak yol boyunca günbatımı ya da sis denizini izleyerek seyahatlerini tamamlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN