Ankaralılara kötü haber! Artık binemeyeceksiniz: Süresiz olarak durduruldu

Ankaralılara kötü haber! Artık binemeyeceksiniz: Süresiz olarak durduruldu

Ankara'da yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Ankara'da yaşayan vatandaşların her gün kullandığı o ulaşım aracı süresiz olarak durduruldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

HİLAL NAS

Ankara'da yaşayan milyonlarca vatandaşın ulaşım için kullandığı teleferik uzun süredir tartışma konusu yaratıyordu. Yenimahalle Şentepe arasında kullanılan teleferik hattı ile ilgili yeni karar herkesi şaşkına çevirdi. EGO Genel Müdürlüğü tarafından açılan dava sonucunda 26 Nisan tarihi itibariyle teleferiğin durdurulmasına karar verildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

SÜRESİZ OLARAK DURDURULDU

26 Nisan 2024 tarihinde, Ankara'daki Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. EGO Genel Müdürlüğü, Mimarlar Odası'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne karşı açtığı dava sonucunda alınan mahkeme kararı gereğince, teleferik işletmesinin süresiz olarak durdurulduğunu duyurdu.

ankara-teleferik.jpg

2013 yılında açılan ve uzun süren hukuki sürecin ardından, Ankara 15. İdare Mahkemesi 28 Mart 2019 tarihinde, Şentepe-Yenimahalle teleferik hattıyla ilgili nazım ve uygulama imar planlarının şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uygun olmadığına hükmetmişti. Mahkeme, planın mevcut imar mevzuatına ve kamu yararına da aykırı olduğunu belirterek iptaline karar verdi.

GÖZLER EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

EGO Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, iptal kararının hemen uygulanması gerektiğini vurgulayarak, teleferik hizmetinin süresiz olarak askıya alındığını ifade etti. Bu durum, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 09 Ağustos 2012 tarihli ve 1256 sayılı kararı ile onaylanan imar planlarının iptaliyle sonuçlanmıştır.

teleferik-hatti.jpg

Mimarlar Odası tarafından yapılan açıklamada, iptal kararının uygulanmamasının ardından geçen beş yılın, şehir planlaması ve kamu yararına yapılan müdahalelerin önemini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi. Oda, kararın uygulanmamasıyla ilgili sorumluluğun EGO Genel Müdürlüğü'nde olduğunu ve bu konuda kendilerine yöneltilen sorulara yanıt vermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Bu gelişme, Ankara'da ulaşım ve şehircilik alanında önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Şentepe-Yenimahalle teleferik hattının durdurulması, ilerleyen dönemlerde yeni planlama ve düzenlemelerle nasıl bir yol izleneceği konusunda merak uyandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN