Antarktika'da kurulan Türk Bilim Üssü hangi adadadır? KPSS 2019 soruları ve cevapları

Antarktika'da kurulan Türk Bilim Üssü hangi adadadır? KPSS 2019 soruları ve cevapları

"Antarktika'da kurulan Türk Bilim Üssü hangi adadır?" KPSS 2019 Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda sorulan ve cevabı merak edilen sorulardan biriydi. Horseshoe Adası ve merak edilen detayları derledik... İşte KPSS 2019 soru ve cevaplarının tamamı...

"Antarktika'da kurulan Türk Bilim Üssü hangi adadır?" sorusu bugün gerçekleştirilen 2019 KPSS sınavında soruldu. Sınavdadn çıkan adaylar merak ettiği soruların yanıtlarını arıyor. Antarktika'da kurulan Türk Bilim Üssü Horseshoe Adası'na kuruldu.

İşte 2019 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavının Antarktika sorusu ve cevabı...

ANTARKTİKA'DA HORSESHOE ADASI'NA KURULAN TÜRK BİLİM ÜSSÜ

Dünyanın en soğuk, rüzgarlı ve kurak kıtasında, sadece bilimsel araştırmaların yapıldığı 30 ülkenin 100'e yakın üssü bulunuyor. İşte Türkiye'nin bilim üssü kurduğu beyaz kıta Antarktika hakkında bilinmeyenler...

Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması Projesi'ne yönelik çalışmaların gerçekleştiği 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında, Horseshoe Adası'nda Türk Bilimsel Araştırma Kampı kuruldu.

Türkiye'nin beyaz kıtadaki geçici üssü olan kampın kurulmasıyla Horseshoe Adası’nda Türk bayrağı göndere çekildi.

DÜNYANIN 5. BÜYÜK KITASI

Türkiye'nin de bilim üssünü kurduğu, 14 milyon kilometrekarelik alanıyla dünyanın 5'inci büyük kıtası olan Antarktika, Güney Yarımküre'nin en güneyinde yer alıyor.

Yüzde 98'i, ortalama kalınlığı 1,6 kilometre olan buz tabakasıyla kaplı kıtada, yeryüzündeki kullanılabilir tatlı suyun yüzde 67'si buzul olarak bulunuyor.

Kış mevsiminde yaklaşık 18 milyon kilometrekareyi bulan deniz buz alanı, yazın 2-3 milyon kilometrekareye kadar düşüyor. Deniz buzları iklim sistemini dengelerken, besin zincirinin başlangıcı olan alglerin birikimini sağlıyor, çeşitli canlılara yuva ve üreme alanı oluyor.

2019 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı soruları ve cevapları için tıklayın:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN