AÖL puan hesaplama: Açık Lise mezuniyet kredisi hesaplama robotu 2019

AÖL puan hesaplama: Açık Lise mezuniyet kredisi hesaplama robotu 2019

AÖL puan hesaplama nasıl yapılır, "AÖL diploma notu nasıl hesaplanır?" ve "Açık Lise mezuniyet kredisi hesaplama robotu nasıl çalışıyor?" soruları 6-7 Nisan 2019 2. dönem AÖL sınavına giren binlerce öğrencinin gündeminde. Sınav soru ve cevaplarının 7 Nisan ve ya 8 Nisan günü açıklanması bekleniyor. AÖL diploma notu hesaplama ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Bu gün ve yarın binlerce AÖL öğrencisi sınava girecek. AÖL puan hesaplama ve AÖL diploma notu hesaplama yöntemleri öğrenciler tarafından merak ediliyor. AÖL sınav sonuçlarının 13 Nisan 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor. Açık Lise mezuniyet kredisi hesaplama robotu ve puan hesaplama ile ilgili tüm merak edilenleri haber detayda bulabilrsiniz. 

31 Mart cumartesi ve 1 Nisan pazar günü sınava giren AÖL öğrencileri sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını  AÖL puan hesaplaması yapmak isteyen öğrenciler merakla bekliyor. 2. dönem sınavlarından sonra öğrenciler AÖL diploma notu hesaplaması yapmak için Açık Lise mezuniyet kredisi hesaplama robotunu google gibi arama motorlarında arıyor. Haberimizden AÖL Açık Lise mezun olma puanı ve mezuniyet kredisi hesaplama işlemini bulabilirsiniz.

AÖL DİPLOMA NOTU HESAPLAMA VE MEZUNİYET KREDİSİ HESABI

AÖL öğrencileri 2019 yılının ikinci dönem sınavlarına 6 Nisan ve 7 Nisan 2019 tarihlerinde girdi. Mezuniyete bir adım daha yaklaşan öğrenciler  AÖL Açık Lise mezuniyet kredisi ve mezun olma diploma notunu hesaplamak istiyor. AÖL sınavında her dersten 20 soru soruluyor ve her soru 5 puan olarak değerlendiriliyor. Bir desten 45 ve üstü not almak geçmek için yeterli oluyor.  İşte AÖL puan hesaplamada  takip edilecek adımlar;

18-03/31/aol-sinav-soru-ve-cevaplari-1522493595.jpg

Açık lise diploma notunu hesaplamak için yapmanız gereken şeyi adımlar halinde aşağıda anlattık:

Önce başarılı olduğunuz derslerin geçme notunu (sınavdan aldığınız 45 üstü olan notunuzu) o dersin haftalık ders saat sayısı, yani kredisiyle çarpın. Örneğin: Matematik – 1 dersinden 70, Dil ve Anlatım – 1 dersinden 80, Türk Edebiyatı – 1 dersinden 85, Yabancı Dil – 1 dersinden 65 alarak geçtiğinizi varsayalım. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey bu derslerin notlarını kredileri ile çarpmaktır.

Matematik – 1: 70 x 4 = 280

Dil ve Anlatım – 1: 80 x 2 = 160

Türk Edebiyatı – 1: 85 x 3 = 255

Yabancı Dil – 1: 65 x 2 = 130

İkinci adımda, bu çarpımları toplayın:
280 + 160 + 255 + 130 = 825

Üçüncü adımda derslerin kredi değerlerini toplayın:
4 + 2 + 3 + 2 = 11

Son adımda, notlar toplamını kredi toplamına bölün:
825 / 11 = 75

Diploma notunuz: 75

Peki bu notu OBP hesaplamada nasıl kullanacağız:
Bu notu OBP’ye çevirmek için 5 ile çarpın: 75 X 5 = 375

YGS – LYS’de yerleştirme puanınıza eklenecek OBP (Ortaöğretim Başarı Puanınızı) da artık kolayca bulabilirsiniz:
375 * 0,12 = 45 puan.

OBP’niz 375, YGS-LYS’ye eklenecek olan puanınız 45 olacaktır.

AÖL MEZUNU OLMAK İÇİN

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,

Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,

Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor.Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

AÖL puan hesaplama nasıl yapılır, AÖL diploma notu nasıl hesaplanır ve Açık Lise mezuniyet kredisi hesaplama robotu nasıl çalışıyor soruları bu gün AÖL sınavına giren binlşerce öğrencinin gündeminde. AÖL diploma notu hesaplama ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2. DÖNEM AÖL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınavları 6-7 Nisan'da gerçekleştirildi. Sınav sonrası sınavda ter döken öğrenciler AÖL sınav sorularının ve cevaplarının açıklanmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman AÖL sınav soru ve cevaplarının sınavdan hemen sonra açıklandığını görüyoruz. AÖL 2. dönem Sınavı soru ve cevapları yayınlandığında sitemizde olacaktır.

1. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

2. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

3. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

2. DÖNEM ​AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2. dönem AÖL sınav sonuçları 30 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak.

2019 AÖL 3. DÖNEM TAKVİMİ

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri: 02 - 14 Mayıs 2019

3. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması: 02 Mayıs 2019

3. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması: 14 Mayıs 2019

3. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması: 03 Temmuz 2019

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım /Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

AÖL puan hesaplama nasıl yapılır, "AÖL diploma notu nasıl hesaplanır?" ve "Açık Lise mezuniyet kredisi hesaplama robotu nasıl çalışıyor?" soruları 6-7 Nisan 2019 2. dönem AÖL sınavına giren binlerce öğrencinin gündeminde. Sınav soru ve cevaplarının 7 Nisan ve ya 8 Nisan günü açıklanması bekleniyor. AÖL diploma notu hesaplama ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN