Arabası olan için artık zorunlu! Bu kuraldan kaçış yok: Cezası tam 32 bin TL…

Arabası olan için artık zorunlu! Bu kuraldan kaçış yok: Cezası tam 32 bin TL…

Ülkede araç trafiğinin daha güvenli ve düzenli hale gelmesi için yeni uygulamalar hayata geçirilmeye devam ederken artık bu durum arabası olanlar için zorunlu hale geldi. Bu kuraldan kaçış yok. Cezası ise tam 32 bin lira…

Tüm ülkede trafik problemlerinin önüne geçmek, güvenli trafik akışı inşa etmek ve usulsüzlükleri engellemek için farklı uygulamalar hayata geçiriliyor. Bu kapsamda milyonlarca araba kullanıcısını yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren bu kural kapsamında araçlarda karekod uygulaması resmen başlamış oldu. Peki bu karekod uygulaması nedir? İşte detaylar…

yeni-proje-5-004.jpg

SAHTE PLAKALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YENİ UYGULAMA

Sahte plakaların önüne geçmek için ülke genelinde kare kod uygulamasına geçildi. 1 ocak itibariyle yürürlüğe giren bu uygulama kapsamında tescil ettirilen plakalar için zorunlu hale geldiği açıklandı. Araçlardaki sahte plakaların önüne geçmeyi hedefleyen uygulama doğrultusunda karekod uygulamasıyla emniyet birimleri araç ve sürücü hakkındaki bilgilere kolaylıkla ulaşım sağlayabilecek.

Yürürlükte olan bu uygulama ile birlikte de 12 haneli seri numarasıyla da birlikte işlenecek olan karekodlar sayesinde de araçların seri numaraları, üretim yeri ve üretim tarihi gibide birçok önemli bilgilere emniyet ve sürücüler de ulaşabilecek.

yeni-proje-6-001.jpg

YAPMAYANA 32 BİN LİRA CEZA

Eğer sürücü plakanın okunurluğu unu engelleyecek şekilde değiştirirse ve sahte plaka kullanırsa cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Bu kapsamda plakanın okunurluğu engelleyecek bir işlemde bulunursa 2 bin 647 TL, akşam sahte plaka kullanırsa 32 bin 170 TL para cezası alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN