Aracı olanlar derin bir nefes alacak! O karar değişiyor

Aracı olanlar derin bir nefes alacak! O karar değişiyor

Araç muayenesinde önemli değişiklikler olacak! Aracı olanlara müjde: O kural kalkacak

TÜVTÜRK, araç muayene süreçlerinde önemli yenilikler yaparak araç sahipleri için bazı kolaylıklar sağlıyor. Yeni düzenlemeye göre, yeni otomobil satın alan sürücüler artık ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmak zorunda olmayacak. Bu değişiklik, yeni araç sahiplerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkışı kesinlikle yasaklanıyor. Bu kural, trafik güvenliğini artırmayı ve araçların düzenli kontrolünü teşvik etmeyi hedefliyor.

img-5425.jpeg

TÜVTÜRK, egzoz emisyon ölçüm işlemlerini daha verimli hale getirmek için bu işlemleri yetkili bayilere devrediyor. Bu sayede muayene süreçlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanması amaçlanıyor.

Türkiye genelinde 77 şehirde faaliyete geçirilen mobil istasyonlar, randevu yoğunluğunu azaltma ve daha erişilebilir hizmet sunma çabalarını sürdürüyor. Seyyar istasyonlarda, binek otomobiller, traktörler ve motosikletlerin muayenesi yapılabiliyor. Ancak, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayeneleri yalnızca sabit istasyonlarda gerçekleştirilebiliyor.

Egzoz gazı emisyon ölçümleri ise sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda yapılabiliyor. Traktör muayeneleri konusunda ise hem seyyar hem de sabit istasyonlarda hizmet veriliyor.

Bu yeniliklerle TÜVTÜRK, araç sahiplerine daha pratik ve erişilebilir hizmetler sunmayı hedefliyor, böylece araç muayene süreçleri daha az zaman alacak ve daha etkin hale gelecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN