Arefe günü ne zaman? Kurban bayramı hangi gün? Bayrama geri sayım

Arefe günü ne zaman? Kurban bayramı hangi gün? Bayrama geri sayım

Kurban bayramından bir gün önce olan ‘arefe günü ne zaman?’ sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu yıl 11 – 14 Ağustos olan Kurban bayramı öncesi arefe gününü de ne zaman olduğu sorgulanıyor. Tüm bu aradıklarınız karar.com’da…

Bayrama kısa bir süre kala arefe gününün de ne zaman olduğu merak ediliyor. Kurban bayramına artık kısa bir süre kaldı. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte Müslümanlar, kurbanlıklarını alıyor ya da tatil için plan yapıyor. Kurban bayramı tarihlerini merak edenler, arefe gününün ne zaman olduğunu da araştırıyor. İşte detaylar…

AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

Kurban bayramı bu yıl 11-14 Ağustos 2019 tarihlerinde kutlanacak. Kurban bayramının ilk günü 11 Ağustos Pazar günü olurken, 4. yani son günü ise 14 Ağustos Çarşamba günü olacak. Arefe günü ise bu yıl 10 Ağustos Cumartesi günü idrak edilecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban bayramı tatili şu an için resmiyette 4 gün. Arefe yani Cumartesi gününün de katılması durumunda kurban bayramı tatili 5 gün olacak. Ancak turizm temsilcileri, Kurban bayramı tatilinin 9 gün olmasını istiyor. Hükûmetten gelebilecek her türlü son dakika haberi ise sayfamızda yer alacak. Kesin olmamakla birlikte bu hafta içerisinde Kurban bayramı tatil tarihleri açıklanabilir. Şayet 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma gününün de resmî tatil yapılması durumunda 17-18 Ağustos hafta sonu ile birlikte Kurban bayramı tatil süresi 9 gün olabilir. Ancak bunlar varsayımdır ve net tarihler geldiğinde yine ilk sayfamızda yer alacaktır.

BAKAN ALBAYRAK'TAN KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kurban bayramı tatil süresi ile ilgili açıklama yaptı. Albayrak, 4 gün olan Kurban bayramı tatil süresinin uzatılmasını olumlu bulmadığını söyledi.

 KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

10 Ağustos 2019 Cumartesi arefe günü

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban bayramı 1. gün

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban bayramı 2. gün

13 Ağustos 2019 Salı Kurban bayramı 3. Gün

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban bayramı 4. gün

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN