Bakan Akar: Toplantılar olumlu ve yapıcı geçti

Bakan Akar: Toplantılar olumlu ve yapıcı geçti

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD heyeti ile yürütülen 'güvenli bölge' görüşmeleriyle ilgili olarak, "Şu anda devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde tamamlanmasını bekliyoruz. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti" şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD heyeti ile yapılan görüşmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Akar, "Şu anda devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde tamamlanmasını bekliyoruz. Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahade ettik. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti" dedi.

"TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"

ABD'li heyet ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğine değinen Akar, "Terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda yapılması gereken ne ise, bu mümkünse ABD ile değilse kendi başımıza yapmaya kararlı olduğumuzu iğfade ettik. Toplantıda güvenlik endişlerimizi dile getirdik. Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahade ettik. Bu toplantıların değerlendirmesini yaptığımızda, oldukça olumlu geçtiğini, yapıcı yaklaşım içinde olunduğunu söylemek yanlış olmayacak." ifadelerini kullandı.

"ARZUMUZ ABD İLE HAREKET ETMEK"

Güvenli bölge ile ilgili planların tamamlandığını belirten Hulusi Akar, "Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirildiği üzere biz ABD'li müttefiklerimizle beraber davranmayı, çalışmayı arzu ediyoruz. Eğer bu mümkün olmazsa, bu konuda milletimizin ve bölgedeki dost ve kardeş halkın güvenliğini sağlamak için gerekeni yapacağımızı defalarca söyledik. Bu konudaki planlarımız, hazırlıklarımız sahadaki birliklerimizin duruşu hepsi tamamlanmış durumda. Ama bizim arzumuz ABD ile hareket etmek." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN