Başörtülü stajyerlere "Veliler istemiyor" bahanesi ile engel

Başörtülü stajyerlere "Veliler istemiyor" bahanesi ile engel

Başörtüsü yasağı yeniden hortladı. Hacettepe Üniversitesi'nde okuyan ve staj görmek için bir eğitim kurumuna başvuran 6 başörtülü öğrenci, "Veliler kapalı stajyer istemiyor" bahanesiyle staja alınmadı.

KARAR.COM

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 3. sınıf, 6 öğrenci staj için gittikleri kurumdan başörtülü oldukları gerekçesiyle geri çevrildi. Velilerin ortak isteği olduğunu bahane eden kurum yetkilileri öğrencilerin staj görmesine engel oldu. 

Staja alınmayan öğrencilernden biri olan Melike Erdal, twitter hesabından yaptığı açıklamada yaşadıklarını anlattı. 

PROSEDÜR GEREĞİ BAŞÖRTÜLÜ STAJYER ALINMIYOR

"Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 3. sınıf, 6 öğrencinin bugün gittiği staj kurumundan sırf başlarını kapattıkları için kapıdan geri döndürülmesi ne acı.  Evet, bu 6 öğrenciden biri de benim.

1) Sabah kalkıyorum, hazırlanıp “SEVİNÇ ABLA OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI-ÜMİYKÖY ŞUBESİ”ne staja gitmek üzere yola çıkıyorum ve bir telefon geliyor. “GELMENE GEREK YOK. KURUMUN PROSEDÜRÜ GEREĞİ KAPALI STAJYER ALMIYORLARMIŞ. VELİLER İSTEĞİ BUYMUŞMUŞMUŞŞŞ!”

2) Şimdi sorayım size? Nerede kaldı sizin özgürlük anlayışınız?

GEREĞİNİN YAPILMASINI İSTEDİ

3) Yıl olmuş 2019, bazı durumları aştığını düşünüyorsun,
görüşü hayat tarzı ne olursa olsun karşındaki kişiye saygı göstermen gerektiğini, bunun bir insanlık vazifesi olduğunu bağırıyorsun ve bir bakıyorsun karşına bu tarz hak ve özgürlükten anlamayan kurumlar, insanlar çıkıyor.

4) Çok acı..
Gereğinin yapılmasını özgür ve saygı değer insanlığa arz ediyorum."

19-07/17/melike.JPG

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN