Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılacak? Aşama aşama bedelli askerlik başvuru süreci

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılacak? Aşama aşama bedelli askerlik başvuru süreci

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılacak? Merak edenler için haberimizde aşama aşama bedelli askerlik başvuru süreci ve bedelli askerlik başvuru tarihlerini bulabilirsiniz.

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasından sonra bedelli askerlikte resmi süreç başlayacak. Haberimizin detaylarında aşama aşama bedelli askerlik başvuru sürecini kimlerin nerelere başvuru yapacaklarını bulabilirsiniz.

2018 Bedelli askerlik başvuruları 2 şekilde yapılacak. Türkiye'de yaşayanlar askerlik şubalerine başvururken yurtdışında yaşayan Türk vatandaşı gençler ise konsolosluklara başvuracak. İşte bedelli askerlik başvuru sürececi hakkındaki tüm edetaylar...

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRECİ 

2018 bedelli askerlik kanunu resmi gazetede yayınlandığı andan itibaren resmi olarak yürürlüğe girmiş olacak. 2018 Bedelli askerlik başvuru süreci aşağıdaki gibi olacak. 

1- Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsanız bedelli askerlik başvurunuzu askerlik şubelerine, ülke dışında iseniz konsolosluklara şahsen yapmanız gerekir.

2- Bedelli askerlik başvurusu vekaletle veya posta ile yapma şansınız yok. Şahsen yapmalısınız.

3- Başvuru yapan kişiye ödemesi gereken tutar ve ödemenin yapılacağı banka bilgilerini barındıran bir belge verilir.

4- Bedelli askerlik yapmak isteyen kişi bu belge ile beraber bankaya gidip ödemeyi gerçekleştirir.

5- Ödemenin yapıldığına dair bir asıl olmak üzere toplam üç nüsha dekontu, bedelli askerlik başvurusunu yaptığı yere götürür.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSUNDA YURTDIŞINDA YAŞAYANLAR

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler, yurt dışında oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, en az 3 yıl süreyle yabancı ülkelerde bulunmak şartıyla, bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak. Durumlarını ispat eden belgelerle, 2 bin avro veya karşılığı kadar yabancı ülke parasını bir defada ödeyip Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

2018 BEDELLİ ASKERLİK İÇİN 3 AY SÜRE

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde başvurmaları gerektiğini belirtti. Düzenlemenin yaklaşık 1 milyon 300 bin genci ilgilendirdiğine işaret eden Muş, talebin ne kadar olacağını takip edeceklerini vurguladı.

Muş, 2011'de yapılan düzenlemede yaklaşık 70 bin başvurunun, 2014'deki düzenlemede 203 bin başvurunun olduğuna dikkati çekerek, her iki düzenlemede de ücretin, bugünkünün çok üzerinde olduğunu aktardı. Muş, "Dolayısıyla biz 2014'ün çok çok üzerine çıkacağını düşünüyoruz, böyle bir beklenti içerisindeyiz. Geçmiş dönemdeki kıstaslara baktığımızda 203 bin gibi bir rakam geldi. Bunun hayli üzerine çıkacağını düşünüyorum. Ama 300 bin mi 800 bin mi 900 bin mi olur net bir rakam ifade edemem." diye konuştu. 

BEDELLİ ASKERLİK: 1 OCAK 1994 ÖNCESİ DOĞANLAR...

Teklifteki yaş sınırına ilişkin düzenlemede yer alan "31 Aralık 1993 tarihi de dahil bu tarihten önce doğanlar" ibaresi, AK Parti'nin kabul edilen önergesiyle "1 Ocak 1994 tarihi ve bu tarih öncesinde doğanlar" olarak değiştirildi. Buna göre, askeri hizmetin gerektirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu erbaş ve er sayısı dikkate alınarak, bedelli askerlikte yaş sınırı, 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar olarak belirleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN