Bloomberg'ten S-400 iddiası: Türkiye yaptırımları 15 Temmuz'dan sonra

Bloomberg'ten S-400 iddiası: Türkiye yaptırımları 15 Temmuz'dan sonra

Türkiye'nin, ABD ve NATO'nun tehditlerine rağmen Rusya'dan aldığı S-400'lerin teslimatının başlamasıyla ABD-Türkiye ilişkilerinde kritik bir viraja girildi. ABD'nin S-400'lerle ilgili Türkiye'ye 15 Temmuz'dan sonra yaptırım uygulayacağı iddia edildi.

ABD'nin S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını önümüzdeki hafta sonu duyurmayı planladığı ileri sürüldü.

Bloomberg'in haberine göre, ABD yönetimi, 'ABD'nin darbe girişiminden sorumlu olduğu yönündeki spekülasyonların alevlenmesinden kaçınmak' için 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlamalarının geçmesini beklediği ifade edildi. Haberde ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibinin Türkiye'ye yönelik yaptırım paketini netleştirdiği bilgisine de yer verildi.

TRUMP 12 KALEMDEN 5'İNİ SEÇMEK ZORUNDA

Yaptırım paketinin Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri ile Milli Güvenlik Konseyi tarafından uzun görüşmeler sonucu belirlendiği, ABD Başkanı Trump tarafından imzalandıktan sonra duyurulacağı ifade edildi.

Bloomberg, S-400 teslimatının 'Orta Doğu'nun en büyük ekonomisinin' ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya getireceğinin kesin olduğunu ve ABD Başkanı Trump'ın yasa gereği 70 sayfalık CAATSA metninde listelenen 12 yaptırım kaleminden en az beşini seçmek zorunda olduğunu yazdı.

İKİ UÇAK DA MÜRTED'E İNDİ

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi malzemelerinin sevkiyatının devam ettiği duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi malzemelerinin sevkiyatı kapsamda beşinci ve altıncı uçağın Mürted Hava Meydanı'na indiği belirtildi. Sevkiyat kapsamında yedinci uçağın da bugün inmesinin planlandığı duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN