Boğaziçi Üniversitesi’nde Üstün Ergüder ayıbı: Seçilmiş ilk rektör okula alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi’nde Üstün Ergüder ayıbı: Seçilmiş ilk rektör okula alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi'nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder, üniversiteye alınmadığı haberilerinin üzerine üniversite tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci'nin Ergüder'i aradığı ve olayın çözüldüğü belirtildi.

2021'den bu yana rektörün seçimle gelmesi için akademisyenlerin protestolarının devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi'nde dün yaşananlar tepki çekmişti. Okulun seçimle ilk göreve gelen eski rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder kampüse alınmamıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklama şöyle:

Üniversitemizin eski rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder’in Boğaziçi Üniversitesi kampüsüne alınmadığı yönünde çıkan bazı haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Kıymetli eski rektörümüz Sayın Ergüder’in aracı, kampüs nizamiyesinde, okula araçla giriş için zorunlu olan “etiket” eski olduğu gerekçesiyle güvenlik görevlisi tarafından durdurulmuştur.

Ancak Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Naci İnci, olaydan haberdar olmasının hemen ardından Sayın Ergüder’e ulaşarak sorunu çözmüştür.

Üniversitemize uzun yıllar emek vermiş Sayın Ergüder’e yönelik çıkan haberlerde yer aldığı haliyle herhangi bir yasağın söz konusu olamayacağını, Ergüder’in aracının “araç etiket”i eski olduğu için nizamiyeden girişine izin vermeyen güvenlik görevlisinin de uyarıldığını belirtiriz.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN