Bu işi yapan paraya para demeyecek! Ne sığır ne tavuk ne de koyun: Evinizde bu küçük canlıları yetiştirin paranız katlansın

Bu işi yapan paraya para demeyecek! Ne sığır ne tavuk ne de koyun: Evinizde bu küçük canlıları yetiştirin paranız katlansın

Yeni bir yatırım yapmak istiyor ancak hangi alana yapmanız gerektiğine henüz karar veremiyorsanız, bu haberi bir değerlendirin deriz. Dünyada son yıllarda oldukça gelişen bu işin kazancı, sığır, tavuk ve koyun yetiştiriciliğinden elde edilen kazancı bile geride bırakıyor. İşte, geleceğin mesleklerinden olan o meslek…

ESMAGÜL KOÇAK

Özel sektörün çalışma şartları ve dar gelir kapısı artık birçok kişiyi kendi işini kurmaya yöneltmiş durumda. Türkiye’de girişimcilik alanında özellikle hayvancılık ön plana çıksa da son yıllarda dünyada başlayan yeni bir trend geleneksel hayvancılığın yerini almaya başladı…

Geleneksel hayvancılıkta yatırımlar yaparak kâr elde etmek artık eskisi kadar kolay değil. Yem fiyatlarının ithalata bağlı olarak artması ve sürdürülebilir üretime duyulan ihtiyaç, gıda sektöründe yeni alternatiflere yönelmeyi kaçınılmaz kılıyor. Bu noktada böcek çiftçiliği, ne tavuk, ne sığır ne de koyun yetiştiriciliğinin sunduğu fırsatları geçerek, gıda güvenliği ve ekonomik kalkınma için eşsiz bir fırsat sunuyor.

yeni-proje-25.jpg

İKİ TÜRLÜ KAZANDIRIYOR

Böcek çiftçiliği, geleneksel hayvancılığa kıyasla daha az arazi ve su tüketimi gerektirdiği gibi, hızlı üreme kapasitesine sahip böcekler sayesinde sürdürülebilir bir alternatif oluşturuyor. Özellikle cırcır böceği ve hamam böceği gibi böcekler, hem insan tüketiminde hem de hayvan yeminde önemli bir protein kaynağı olarak kullanılıyor. Aynı zamanda organik atıkları besin değeri yüksek proteinlere dönüştürerek döngüsel ekonomiye katkıda bulunuyorlar. Bu da ekonominin farklı sektörlerine doğrudan etki ederek değer yaratıyor.

bocek-ciftligi.jpg

10 MİLYAR DOLARLIK PASTA

Dünyada Tayland, Hollanda ve Gana gibi ülkeler böcek çiftçiliğinde liderliği ele alırken, sektörün önümüzdeki yıllarda yüzde 27,8 oranında büyüyerek önümüzdeki 10 yılda 10 milyar dolarlık değere ulaşması bekleniyor. Böcek çiftçiliği sektörü, dünya genelinde sürdürülebilir gıda üretimi ve alternatif protein kaynakları arayışında başrolü oynamaya başladı bile.

Türkiye'de ise henüz yeterince benimsenmemiş olan bu alan, doğru yatırımlarla yem ithalatına olan bağımlılığı azaltabilir ve ekonomik kalkınmayı hızlandırabilir. Üstelik küçük aile çiftçileri için daha uygun maliyetli bir üretim sağlarken, protein ihtiyacının yerel kaynaklardan karşılanmasına da yardımcı olur. Ancak böcek çiftçiliği yatırımcıları, bu girişimin toplumsal kabul görmesi için bilimsel araştırmalarla desteklenen, güvenilir ve etik bir üretim sürecini de beraberinde getirmelidir.

bocek-ciftligi-1.jpg

ŞİMDİDEN HAREKETE GEÇİN

Geleceğin gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği için alternatif çözüm arayan yatırımcılara böcek çiftçiliği büyük fırsatlar sunuyor. Yüksek kâr potansiyeline sahip bu yeni sektörde yer almak için şimdiden harekete geçin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN