Bu kez ürün değil üretici karaborsaya düştü! Günlük 1500 TL'ye çalışan yok: Ürünlerin hepsi dalında kaldı

Bu kez ürün değil üretici karaborsaya düştü! Günlük 1500 TL'ye çalışan yok: Ürünlerin hepsi dalında kaldı

Birçok insan herhangi bir ürünün karaborsaya düşmesine alışkındır. Lakin bu defa ürün değil resmen üretici karaborsaya düştü. Günlük 1500 TL’ye bile çalışan işçi bulamıyorlar. İşçi bulamadıkları için ürünler dalda kaldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son zamanlarda bazı iş kollarında işçi sıkıntıları ortaya çıkmaya başladı. Öyle ki yüksek maaşlara bile çalışacak işçi bulunamayan iş alanları var. Bunlardan biri de Kahramanmaraş’ta meydana geldi. Kahramanmaraş’ta yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Uludağ, bahçelerinde bin 500 lira yevmiye ile çalıştıracak işçi bulamamaktan dert yanarak, işleri kendisinin yapmaya çalıştığını söyledi.

1500 LİRAYA YEVMİYELİ İŞÇİ BULAMIYOR

Kahramanmaraş şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki bağ evinde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Uludağ, emekli olduğundan beri bağ ve bahçe işleri ile ilgileniyor. Bağ evinde bulunan ağaçlarının bakımını yaptırmak için bahçede çalışacak işçi bulamıyor. Uludağ, 1500 TL yevmiye ile işçi aradığını lakin kimsenin iş istemediğini söylüyor.

Bahçede kendisinin çalıştığını söyleyen Uludağ, “Bana bağ evlerinde tımar, ilaçlama, budama gibi işlerde çalıştıracak adam bulamıyoruz diyorlar. Ben yetiştirdiğim kadar yapıyorum. Bin lira-bin 500 yüz lira para veriyoruz ama bulamıyoruz. Eskiden Kahramanmaraş’ta belirli yerlerde insan topluluğu vardı, oradan alır getirirdik. 10 yıl önce bu vardı ama deprem oldu, depremden sonra çalıştıracak adam bulamıyoruz. Benim 5 dönüm bahçem var. Bu bahçede kiraz var ve toplayacak adam bulamıyoruz” dedi

“YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

Herkesin kolay iş bulma telaşında olduğunu söyleyen Uludağ, “Benim yaşım 60’ı geçti, ben bundan sonra elimde kazma ile nasıl çalışacağım. Bu arazilerin çoğu bakımsızlıktan kuruyor, traktörler ile sürülecek yerler de değil. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Depremden sonra inşaat sektöründe patlama oldu, oralarda daha çok para aldıklarını öğrendim” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN