Bugünlerin tadını çıkarın, geliyor! Türkiye haritası değil gezegen kıpkırmızı... Bu yaz rekor kırılacak

Bugünlerin tadını çıkarın, geliyor! Türkiye haritası değil gezegen kıpkırmızı... Bu yaz rekor kırılacak

Bugünlerin tadını çıkarın! Korkutan açıklama geldi! Türkiye haritası değil, tüm gezegen kıpkırmızı olacak! Bu yaz rekor kırılacak...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Barış Önol, yaptığı açıklamayla 2024 Nisan ayının Türkiye'de ölçülmüş en sıcak nisan olarak kaydedildiğini belirtti. ECMWF sezonluk tahminlerine dayanarak paylaştığı haritalarla, ülke genelinde sıcaklıkların normallerin 4 derece üzerinde seyrettiğini ve rekor düzeyde gerçekleştiğini vurguladı.

EN SICAK NİSAN AYI KAYDA GEÇTİ

Türkiye'de görülen sıcak hava dalgaları 9 kat arttı, süresi uzadı

Prof. Dr. Önol, “2024 Nisan ayı Türkiye'de ölçülmüş en sıcak nisan olarak yaşandı. Sıcaklıklar neredeyse ülkenin tamamında normallerin 4 derece üzerinde rekor düzeyde gerçekleşti. Bu kadar geniş bir alan için çok ciddi değerler. Ve çok sıcak bir yaz kapıda" şeklinde uyarılarda bulundu.

"DAHA SICAK GÜNLER KAPIDA"

Yılın en sıcak günü: Bugün sokağa çıkmayın - Medyascope

Önol, ECMWF'nin mayıs, haziran ve temmuz aylarına ilişkin tahminlerini de paylaşarak, "Ocak ayında aşağıdaki tahmini gördüğümde biraz şok olmuştum açıkçası. Çok sıcak bir kış sonu ve bahara giriş öngörülmüştü. 3 ay için de (mayıs-haziran-temmuz) aynı öngörü devam ediyor. Sıcak günler bitti, çok daha sıcak günler kapıda. Kıpkırmızı gezegen." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN