Bursa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçti

Bursa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçti

Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin iştiraklerinin yönetim kurulu başkanlıklarına kendisini atadı. İştirakleri Aktaş adına başkanvekilleri yönetecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin iştirak şirketlerinin tamamının yönetim kurulu başkanlığına kendisini atayarak bir ilke imza attı. Aktaş, şirket iştiraklerini yönetmesi için ise başkanvekili atamaları yaptı. 

ŞİRKETLERE TEK BAŞKAN

BirGün'den Uğur Koç'un haberine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşları ve iştiraklerinin toplam sayısı 10. Bunlar içerisinde yer alan BURBAK, BURULAŞ ile birleştirildi. Jeotermal A.Ş.’ye dair bir bilgi ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde mevcut değil. BİNTED olarak adlandırılan Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık İmar İnşaat Ve Tic. Ltd. Şti’nin ‘Ortaklar Kurulu Başkanı’ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Aktaş ayrıca belediye bağlı kuruluş olan BUSKİ’nin kanun gereği yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geri kalan altı şirketin tamamında yönetim kurulu başkanlığına kendini atadı.

BAŞKANVEKİLİ VE AK PARTİ İL YÖNETİCİSİ

Ancak iştiraklerdeki durum bununla sınırlı değil. İştiraklerde yönetim kurulu başkanvekilliği görevine atanan kadroların tamamı AK Parti’ye yakın isimlerden seçilmiş. 

İştiraklerdeki yönetim kurulu başkanvekilliği görevinde olan isimler şöyle:

• Kısa adı BURKENT olan Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji San. ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Ömer Aybar, aynı zamanda AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi.

• Kısa adı BURFAŞ olan Bursa Park Bahçe Sosyal ve Kültürel Hizmetler A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Gülten Doğrul da aynı zamanda AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi.

• Kısa adı BURULAŞ olan Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm San. Ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Bülent Kandemir de AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi.

• Kısa adı BESAŞ olan Bursa Ekmek Sanayi ve A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanvekili olan Mustafa Bektaş, 2018’deki genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

• Tarım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Sözcülüğü görevinde bulunan Ercan Barutçuoğlu.

• Kısa adı Kültür A.Ş. olan Bursa Kültür Sanat Ürünleri ve Turizm Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Fehim Ferik uzun yıllardır Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bir isim. Ferik, geçmişte AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen İhlas Haber Ajansı’nın Spor Müdürü olarak görev yapmış.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN