Büşra İnan kimdir? Mehmet Akif İnan'ın torunu Büşra İnan hayatını kaybetti

Büşra İnan kimdir? Mehmet Akif İnan'ın torunu Büşra İnan hayatını kaybetti

Ankara’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden merhum Mehmet Akif İnan’ın torunu öğretmen Büşra İnan hayatını kaybetti. Peki ‘Büşra İnan kimdir?’ Tüm gelişmeler karar.com’da…

Memur-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan'ın torunu Büşra İnan, Ankara’da geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı GATA’da tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Gelen son dakika haberinin ardından ‘Mehmet Akif İnan’ın torunu Büşra İnan kimdir?’ sorusunun yanıtı merak edilir oldu. İşte gelişmeler…

BÜŞRA İNAN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

Ankara'da meydana gelen kazanın ardından Gülhane Askerî Tıp Akedemisi’nde (GATA) kaldırılan Büşra İnan, tüm müdahalelere karşın hayata döndürülemedi. Vefat haberinin ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ise şahsi sosyal medya hesabı üzerinden bir taziye mesajı paylaştı. Öçal, mesajında, "Değerli büyüğümüz, Yedi Güzel Adamdan biri olan merhum Mehmet Akif İnan’ın torunu, öğretmen Büşra İnan geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Rabbim rahmetiyle muamele etsin." ifadelerine yer verdi.

19-08/15/habibe-ocal.jpg

BÜŞRA İNAN KİMDİR?

Aslen Şanlıurfalı olan Şair ve Yazar Mehmet Akif İnan'ın torunu Büşra İnan’ın, Ankara'da geçirdiği trafik kazasının ardından otomobili takla attı. Olay yerinde ağır yaralı olarak bulunan İnan, ambulansla birlikte GATA’ya kaldırıldı. Yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Büşra İnan hayata gözlerini yumdu.

MEHMET AKİF İNAN KİMDİR?

12 Temmuz 1940’ta Şanlıurfa’da doğan Mehmet Akif İnan, Türk şair, yazar, araştırmacı, öğretmen kimliğiyle biliniyordu. İlk ve Orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamlayan Mehmet Akif İnan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1972’de mezun oldu. Öğrencilik dönemlerinde 1960-1964 yılları arasında Hilâl dergisi ve yayınlarını yöneten Mehmet Akif İnan, bir ara Türk Ocakları Genel Merkez Müdürü oldu. Mezuniyetinin ardından Ankara'da çeşitli liselerde ve Gazi Eğitim Enstitüsü'nde edebiyat öğretmenliği yapan Mehmet Akif İnan’ın ilk yazı ve şiirleri 1957 yılının ardından mahalli gazetelerde çıktı. 1959 yılında Derya adlı bir gazete yayımladı. Edebiyat ve Mavera dergisinin kurucuları arasında bulundu. Daha çok Edebiyat dergisinde çıkan yazıları, 1977'de Yeni Devir gazetesinde Akif Reha imzası ve kendi adıyla yazdığı köşe yazılarıyla tanındı. Bazı ürünleri Türk Ruhu, Türk Yurdu, Filiz, Yeni İstiklal ve Hilal gibi gazete ve dergilerde yayımlanmıştı. Divan ve halk şiiri geleneğinden yararlandığı şiirleriyle kendi kuşağının usta şairleri arasında yer aldı. İnan, -6 Ocak 2000’de Şanlıurfa’da hayata gözlerini yumdu.

ESERLERİ: Edebiyat ve Medeniyet Üzerine (deneme, 1972), Hicret (şiirler, 1974), Din ve Uygarlık (deneme, 1986), Tenha Sözler (1991), Yazarın ayrıca Yeni Türk Edebiyatı adlı bir ders kitabı vardır. Kalemin avuçları bu kadar yaktığı, parmaklara diken gibi battığı çok az olmuştur.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN