'Bylock' kullanan 10 Başbakanlık personeli tutuklandı | Son dakika haberleri

'Bylock' kullanan 10 Başbakanlık personeli tutuklandı | Son dakika haberleri

Başbakanlık'ta görev yapan 10 kamu görevlisi FETÖ üyesi iddiasıyla tutuklandı. Söz konusu memurların cep telefonlarında FETÖ'nün iletişim amaçlı kurduğu Bylock adlı program olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Başbakanlık'ta görev yaptığı belirtilen 10 kamu görevlisi tutuklandı.

Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan şüpheliler polis eşliğinde adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, 10 şüpheliyi de 'FETÖ üyesi olmak' suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Şüphelilerin tamamı, sorgularının ardından tutuklandı.

Telefonlarında Bylock programı bulunduğu belirtilen şüphelilerin çoğunluğunun Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme biriminde çalıştığı öğrenildi.

5 ESNAF VE 1 ER SERBEST

Bu arada Gülen Cemaati üyesi oldukları ve örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 esnaf savcılık sorguları sonrasında serbest bırakıldı.

Ayrıca, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan bir er de savcılığın talebi üzerine, sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

ANKARA / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN