Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması: Rusya teslimata hazır olduğu an alacağız

Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması: Rusya teslimata hazır olduğu an alacağız

S-400'lerin alım süreci hakkında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bilgi veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Rusya teslimata hazır olduğu an S-400'leri alacağız" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Finlandiya'da S-400'lerle ilgili açıklamalarda bulundu. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısına için Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'dan satın alınan S-400 füze savunma sistemiyle ilgili olarak "Rusya teslimata hazır olduğu an S-400'leri alacağız" dedi.

Dün ABD Temsilciler Meclisi'nin bütçe komisyonu, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimini engelleyecek düzenlemenin de içinde olduğu bir karar tasarı yayımlamıştı. Tasarıda, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması, F-35 satışının durdurulması ve yaptırım istenmişti.

TASARI NE ANLAMA GELİYOR?

ABD Kongresinde yasa tasarısı ve karar tasarısı olmak üzere iki şekilde tasarı sunulabiliyor. Yasa tasarıları kongrenin iki kanadından da onay aldıktan sonra ABD Başkanı‘nın imzasıyla kanunlaşıyor. Karar tasarılarının kanuni bir bağlayıcılıkları bulunmuyor ancak kongrenin bir konudaki görüşünü yansıtıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN