CHP devraldığı belediyelerin borçlarını açıkladı: Toplam 100 milyar TL

CHP devraldığı belediyelerin borçlarını açıkladı: Toplam 100 milyar TL

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin kazandığı belediyelerde önceki döneme dair bilançolar inceleniyor. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AK Parti ve MHP'den alınan belediyelerin toplam borç yükünün 100 milyar TL olarak açıkladı.

Yerel seçimden zaferle çıkan CHP'li yeni belediye başkanları, koltuğa oturur oturmaz borç yüküyle karşı karşıya kaldı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin Parti Meclisi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, AK Parti ve MHP'den devraldığı belediyelerin toplam borcunun 100 milyar TL olduğunu söyledi.

Yücel, hafta sonu tüm belediye başkanlarının katılımıyla ‘İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı’ gerçekleştireceklerini belirtti.

'YEREL YÖNETİMLER BİRİMİ KURULDU'

CHP Genel Merkezi bünyesinde "Yerel Yönetimler Eşgüdüm, Denetim ve Eğitim Birimi" kurduklarını ifade eden Yücel, "Bu birimle, denenmiş ve başarılı olmuş projeleri başka illere ulaştıracağımız bir sistem kuracağız. Geçmiş dönemde görev yapmış başarılı belediye başkanlarımız, emekli Sayıştay denetçileri deneyimleri ve birikimleriyle belediyelerimizin bütçelerinin ve kaynaklarının çok daha verimli kullanılmasında yol gösterici olacak" dedi.

'AK PARTİLİ VE MHP’Lİ BELEDİYELERİN BORÇ YÜKÜ 100 MİLYAR LİRA'

Yücel, kazandıkları belediyelerdeki borç durumuna ilişkin bilgi de verirken AK Parti ve MHP'den devralınan belediyelerin borç yükünün 100 milyar lira olduğunu söyledi.

İL İL BORÇ DURUMU

AK Parti ve MHP’den devraldıkları belediyelerin geride bıraktıkları borçları şöyle sıraladı:

Denizli Büyükşehir Belediyesi: 11 milyar lira
İstanbul Sancaktepe Belediyesi: 2 milyar lira
Kütahya Belediyesi: 1 milyar 700 milyon lira
Kilis Belediyesi: 502 milyon lira
85 bin nüfuslu Edirne Keşan Belediyesi: 483 milyon lira
65 bin nüfuslu Antalya Kaş Belediyesi: 400 milyon lira
43 bin nüfuslu İzmir Kiraz Belediyesi: 332 milyon lira.

MANİSA’DA SEÇİME ÜÇ HAFTA KALA 1 MİLYONU KURUYEMİŞ OLAN 416 MİLYON LİRALIK HARCAMA

Manisa’ya ilişkin bir örnek de veren Yücel, şöyle konuştu:

“Seçimlere 3 hafta kala Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden 1 milyon lirası kuruyemiş faturası olmak üzere, toplam 416 milyon 587 bin lira harcama yapılıyor.
Manisa’yı 15 yıldır yöneten MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi kaybedince, belediye başkanımız Ferdi Zeyrek’e devir teslim yapılmadan, apar topar belediyeye fatura girişi yapıp, bürokratlar üzerinden, bürokratlara baskı yaparak belediye kasasından, 130 milyonu belediye şirketi MASKİ üzerinden, 480 milyonu ise Belediye’den olmak üzere toplam 610 milyon lira ödeme yapmaya çalışıyor. Ve Manisa Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek bu soygun girişimini ifşa ederek engelliyor."

‘İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE MİLLİ İRADE SANDIĞA YANSIDI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP’nin seçim başarısını küçümseyen açıklamalar yaptığını belirten Yücel, “Siz kabul etseniz de etmeseniz de Beğenseniz de beğenmeseniz de, milli irade sandığa yansıdı... Şimdi şeffaf, hesap veren ve halkçı belediyecilik yapma zamanı” dedi.

Erdoğan’ın "14 - 28 Mayıs seçimlerinden sonra parlamenter sisteme dönüş tartışmaları milletimiz tarafından bir daha açılmamak üzere kapanmıştır" sözlerini de değerlendiren Yücel, "Sayın Erdoğan, nedir bu parlamenter sistem korkunuz? Neden bu kadar korkuyorsunuz?” diye sordu.

‘CHP’NİN ANAYASA’YI İHLAL EDENLERLE MUTABIK OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un "Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık” sözlerini değerlendiren Yücel, "Hukuku yok sayan, demokrasiyi benimsemeyip halkın iradesini gasp eden, yargıya müdahale edip, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını ortadan kaldıran, hak ve özgürlükleri tırpanlayan, anayasal kurumları yok sayıp, Anayasa’yı ihlal edenlerle bizim; toplumun yüzde 38’inin oyunu alarak birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisinin mutabık olması söz konusu dahi değildir" diye konuştu.

“Anayasalar tabii ki değiştirilebilir” diyen Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa değişikliklerindeki en temel kriter, toplumun ihtiyaçlardır. Bir siyasi partinin varlık kaygısı değil.”

‘ALEYHİMİZE ÇALIŞAN PARTİLİ VARSA DİSİPLİN SÜRECİ İŞLETİLMESİ NORMAL’

Yücel, seçim sürecinde bazı partililerin CHP aleyhine çalışma yaptığının tespit edilmesi üzerine yayınlanan genelgeye ilişkin de “CHP kurallarla, tüzükle yönetilen bir parti. CHP’nin seçim sürecindeki başarısına engel olmak için çalışma içine giren bir partili varsa bir disiplin süreci işletilmesi bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bir takım iddialar varsa bunlar araştırılır, il ilçe başkanlarımız ilgili verileri toplarlar ve disiplin süreçleri başlatılır. Bu zaten olağan bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN