'Çin Gerçekleri' Twitter hesabı Milletvekili Yeneroğlu'nu hedef gösterdi

'Çin Gerçekleri' Twitter hesabı Milletvekili Yeneroğlu'nu hedef gösterdi

Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü örtbas etmek için paylaşımlar yapan 'Çin Gerçekleri' adlı Twitter hesabı, AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nu hedef gösterdi. Yeneroğlu ise sert karşılık verdi, ''Çin devletinin kamu imkanlarıyla finanse edilen bir hesabı üzerinden başka ülkenin milletvekiline had bildirmek haddinize değil. Propagandayı bile beceremiyorsunuz'' dedi.

AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter hesabından Çin hapishanesinde hayatını kaybeden dünyaca ünlü yazar Nurmuhammed Tohti'yle ilgili paylaşım yaptı. Yeneroğlu payaşımında "Allah rahmet eylesin Nurmuhammed Tohti'ye. Çin devleti gücü itibarıyla her türlü şiddeti uygulayabilir. Ancak temel insan haklarını çiğneyip Uygur Türklerini ve Tibet Budistlerini imha politikasını sürdürdükçe medeniyeti itici, devleti de uluslararası arenada saygın olmayacaktır" dedi. 

19-06/18/screenshot_2.jpg

Uygur Türklerini imha politikasını eleştiren Yeneroğlu'nu Türkiye'de Çin rejiminin propagandasını yapan "Çin Gerçekleri" adlı hesap hedef gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin'e yapacağı ziyarete atıfta bulunulan paylaşımda şöyle denildi: 

19-06/18/screenshot_3.jpg

"Türkiye'nin Çin'le ilişkilerini geliştirdiği böyle bir dönemde, üstelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüşmek üzere Çin'e gitmesine az bir zaman kala, bir AKP vekili bunları nasıl söyleyebiliyor?"

Çin'in Doğu Türkistan'daki işkence ve asimilasyon politikalarının üstünü örtme misyonuyla paylaşımlar yapılan Twitter hesabında Türkiye'deki Uygur Türkleri'nin faaliyetleri de çarpıtılarak aktarılıyor. 

'HAD BİLDİRMEK HADDİNİZE DEĞİL'

Mustafa Yeneroğlu kendisini hedef gösteren hesaba Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile cevap verdi. Yeneroğlu, ''Bilateral düzeyde iyi ilişkiler nezaketle başlar. Akp değil, özellikle sizin için AK Parti. Çin devletinin kamu imkanlarıyla finanse edilen bir hesabı üzerinden başka ülkenin milletvekiline had bildirmek haddinize değil. Propagandayı bile beceremiyorsunuz'' ifadelerini kullandı'' ifadelerini kullandı.

19-06/18/yeneroglu12.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN