Cumhur İttifakı üyesi, emekliye zam için net rakam verdi! Canlı yayında açıkladı

Cumhur İttifakı üyesi, emekliye zam için net rakam verdi! Canlı yayında açıkladı

Emekli maaşına temmuz ayında ne kadar zam yapılıp yapılmayacağı tartışılırken temmuz ayından önce bir ek zam daha yapılması talep ediliyor. Cumhur İttifakı üyesi parti lideri, emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber TV'de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bir önceki yerel seçimlere göre partisinin il, ilçe ve beldelerde başarısını artırdığını belirten Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nın ise istediği başarıyı yakalayamadığını söyledi.

"EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM YAPILMALI"

Mustafa Destici'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hem hayat pahalılığı, hem de bazı kesimlere hakkı olup da verilmeyen maaş düzenlemeleri, mesela emekliler... Haklı olarak 'ekonomi bozuksa memurlar niye benim 3 katımı alıyor' diye soruyorlar. Taşeronlar bile 40 bin TL maaş alıyor, en düşük kamu işçisi 30 bin TL alıyor ama emekliler 10 bin TL alıyor.

Emekli maaşlarının acilen düzeltilmesi lazım temmuz ayında. Emeklilere seyyanen 5 bin TL verilerek bu işi düzeltme yolunda önemli bir adım atılmalı. Yatırımların bazıları bekleyebilir. 30 yıl daha havalimanı açılmasa da olur, yeni stat, yeni belediye binası yapılmasa da olur. Bu yatırımları durdurmak lazım, milleti rahatlatmak lazım.

"ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILMAMASI DOĞRU DEĞİL"

Enflasyonun yüksek seyrettiği ülkemizde asgari ücret yılda bir kez tespit edilirse alın teriyle evine ekmek götüren asgari ücretlilere haksızlık olur. Temmuz ayında bütün emeklilere, memurlara enflasyon oranında zam yapacaksınız ama asgari ücretli alamayacak. Bu doğru değil.

EYT ile birlikte erken yaşta milyonlarca insan emekli oldu ve bunların büyük kısmı çalışmaya devam ediyor. Biz diyoruz ki devlet bunlara bir davet yapsın, bugün emekli maaşına ihtiyacı olmayanlar 10 yıl maaş almasın desin, ama 10 yıl sonra bu maaşı zamlı alın.

"KAMUDAKİ İSRAF BİTİRİLMELİ"

Toplumun belli kesimi lükse şatafat içinde yaşarken diğer tarafta bir kesim 10 bin TL ile yaşamaya çalışırsa burada bir problem vardır. Bu da sandığa yansır. Sandık bugün hükümete, iktidara müthiş bir uyarı vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız tecrübeli bir lider, bunu mutlaka düzeltmeye yönelik adımlar atacaktır.

Tabii ne kadar başarılı olunacağı önümüzdeki dönemde belli olacak. Her ne kadar Cumhur İttifakı olsak da bu AK Parti'nin kendi meselesidir. Ama yüz yüze geldiğimizde düşüncelerimizi açık şekilde kendisiyle paylaşacağız. Gelir dağılımında müthiş bir adaletsizlik var, makas gittikçe açılıyor. Halkın yüzde 90'ı 3 bin-3 bin 500 dolarlık bir milli gelirle yaşıyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor.

Kamuda tasarrufun henüz istenilen seviyeye gelemediğini çok açık şekilde görmekteyiz. Kemer sıkılacaksa önce kamudan başlanmalı. 2-3 maaşlar sonlandırılmalı, kamudaki yüksek araç kiralarıyla ilgili yeni düzenlemeler getirilmeli, kamudaki israf bitirilmeli."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN