Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeniden sandık' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeniden sandık' mesajı

İstanbul seçimlerinde süreç YSK kararına kilitlenmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugüne kadar hep sustum ama artık yetti” dedi. En net ‘yeniden seçim’ mesajını verdi: Sandıkta yolsuzluklar var. Gidelim millete, milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz deyip kabulleniriz.

Yerel seçim süreci, AK Parti ve MHP’nin itirazlarını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu’nun kararına kilitlendi. 46 bin usulsüz seçmen iddiasına ilişkin 39 ilçe seçim kurulundan raporların ulaştırılmasının ardından kurul yarın karar içni masaya oturacak. Kritik süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli sandık mesajları geldi. Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı:

Biz hiçbir zaman milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadık tanımayacağız. Bütün çabamız, yolsuzluklarla, hukuksuzluklarla 31 Mart’ı kurban etmek istemiyorum. Ana muhalefetin birkaç temsilcisi ne diyorlar? kime diyorlar? YSK’ya. “Kızılay’a çıkamazsın” diyorlar. Tehdit ediyorlar. anayasanın 138’inci maddesine bu tamamen aykırıdır. Bırakın bu şekilde bir uyarıyı, imada dahi bulunamazsınız der 138’inci madde.

Ben de burada bir şeye üzülüyorum. Şu anda YSK’nın sayın Başkanı kendilerine yapılan bu tehdit karşısında şu ana kadar niçin acaba yazılı açıklama yapmak suretiyle, siz nasıl olur da bizi tehdit edersiniz demiyor.

Vatandaşım bana soruyor bu seçim yenilenmeli. Dünyanın her yerinde yarım puan 1 puanla olan yerlerde bile seçimler yenilenmiştir. 1970’lerde buna benzer bir YSK bu tür karar almıştır. Kaldı ki burası bir kasaba değil İstanbul.

19-05/05/resimid_12091368.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu'nda İstanbul seçim süreciyle ilgili konuştu. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Erdoğan'a tablo takdim etti. 

İstanbul’da bir oyun var, yolsuzluklar var. Ben bir genel başkan olarak, halkımın oyunun arkasını takip etmek, onun sonucunu kovalamak zorundayım. Ben bugüne kadar konuşmadım, hep sustum. Vurun abalıya dediler vurdular. Ama artık yetti. Burada bir şaibe var, yolsuzluk var, açık ortada. Gidelim millete, milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz deriz kabulleniriz.

Bunların verdikleri kararlara eyvallah mı diyelim? Bizim şu anda buradaki gayretimiz sadece YSK’nın bu şaibeyi ortadan kaldıracak milli iradeye bu zemini hazırlamaktır. Ortada bir yolsuzluk var şaibe var bu yolsuzluğun ortadan kaldırılması hem YSK’yı aklayacaktır. Hem de milletimizi rahatlatacaktır.

Bizim hayatımız desteğini ve gücünü milletinden almayan güçlerle mücadele ile geçmiştir. Tayyip Erdoğan’ın hakkı olmayan bir seçimi almaya çalıştığını iddia etmek bize yapılmış en büyük bühtandır.

Kandil’den nasıl talimatların verildiğini gördünüz. Daha şimdi bile söylediklerini Kürdistani heyetlerimiz kazandı diyor. Söyleyen kim; eş başkanları.. Biz bunu kabul mü edeceğiz. Beka meselesi ortadayken ‘Kürdistani’ sözlerine sesimizi çıkarmayacak mıyız?

Aynı çevreler FETÖ ihanet çetesinin darbe girişimlerini tiyatro diyerek ibra etme peşine düşmüşlerdi. Şimdi de aynı çevreler 31 Mart seçimleri üzerinden yeni hayaller kuruyorlar. Cumhur ittifakı yüzde 52 aldı. Cumhur ittifakı yeni dönemin lokomotifi olmayı sürdürecektir. Siz bizim ittifakımızı bozamayacaksınız. Biz sayın Bahçeli ile nasıl şimdiye kadar geldiysek bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Ekonomiden adalete kadar her alanda yapısal reformların hazırlıklarını yapıyoruz.

YSK’yı zan altına almaya başladılar

İstanbul seçimlerine ilişkin ‘yolsuzluk’ iddialarına CHP’den sert tepki geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak “YSK hangi şaibeye neden olmuş da şimdi kendini aklayacak. Bırakın YSK’yı baskı altına almayı şimdi zan altına almaya başladılar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul seçimlerinde oyun var, şaibe var, yolsuzluk var, YSK seçimleri yenilesin, hem kendisini aklasın hem de milleti rahatlatsın” sözlerini hatırlatan Öztrak “Ortada bir oyun olmadığı belli, şaibe de yok. Ama ortada bir şey var. Ortada hazımsızlık var, ortada mızıkçılık var” dedi. Öztrak, tüm itirazların maddi temelden yoksun çıktığını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: En son genel başkan yardımcımız sosyal medyadan açıklamış, 46 bin 426 kişinin usulsüz oy kullandığını iddia ediyordu AK Parti. Yapılan 46 bin 426 itirazın sadece 766’sı incelemeye değer görülmüş. Fark 12 bin küsur. Demek ki sonucu değiştirecek bir şey yok. Ama burada en vahim sözlerden biri bu ülkenin Cumhurbaşkanı olan AK Parti Genel Başkanı’nın ‘YSK kendini aklasın’ demesidir. Anayasa’da devletin organlarının düzenli çalışmasını gözetmekle görevli olan Cumhurbaşkanının söyleyeceği bir laf mı bu? YSK hangi şaibe, hangi yolsuzluğa neden olmuş da şimdi çıkıp kendini aklayacak. Bırakın YSK'yı baskı altına almayı, şimdi zan altına almaya başladılar. Bir yandan ‘biz YSK'yı tehdit etmiyoruz’ diyorlar, bir yandan YSK’yı zan altında bırakıyorlar.

Öztrak, yolsuzluğu gücü elinde bulunduranların yapacağını söyleyerek “Bu YSK’nın yaptığı 16 Nisan referandumunda sorun yok, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir sorun yok, milletvekilliği seçiminde sorun yok, 31 Mart’ta yapılan ilçe belediye başkanlarının seçiminde bir sorun yok ama bir tek İstanbul seçimlerinde sorun var” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN