Deniz Baykal kimdir? Hakkında açılan Halk TV fezlekesi kapatıldı

Deniz Baykal kimdir? Hakkında açılan Halk TV fezlekesi kapatıldı

Deniz Baykal hakkında "Halk TV fezlekesi" düzenlenmişti, fezleke kapatıldı. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında "Deniz Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?" gibi sorular sorulmaya devam ediyor. İşte Deniz Baykal biyografisi ve tüm detaylar...

Deniz Baykal "Halk TV fezlekesi" ile gündeme geldi. Halk TV'de yayınlanan bir filmin telif hakkı ile ilgili açılan davada Baykal hakkında kovuşturma kararı verildi ve dosya kapandı.

Gelişmelerin ardından "Deniz Baykal Kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?" gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. İşte "Halk TV fezlekesi nedir?" sorusunun yanıtı ve Deniz Baykal hakkında merak edilenlerin yanıtı...

HALK TV FEZLEKESİ NEDİR?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halk TV'de yayımlanan bir film hakkındaki telif hakkı şikayeti nedeniyle o dönem kanalın yönetim kurulu başkanı olan Deniz Baykal ve kanalın müdürü hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma neticesinde kanalın müdürü hakkında "mali haklara tecavüz" davası açılırken, Baykal hakkında ise aynı suçlama ile fezleke düzenlenmişti.

Fezleke, Baykal'ın rahatsızlığının sürdüğü dönemde Meclis Başkanlığı'na gönderildi ve “şikayette bulunanların söz konusu yapımla ilgili mali haklara sahip olduklarına ilişkin belgeleri sunmadıkları, bu nedenle de dava şartının oluşmadığı” belirtilerek dava düşürüldü.

Bu gelişme üzerine Savcılık, Baykal hakkındaki fezlekenin iadesini talep etti. Meclis Başkanlığı da fezlekenin iadesine karar verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Yokuş dosyayı yeniden açtı. Ve Baykal hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Bu karar sonrası Baykal hakkındaki soruşturma dosyası kapanmış oldu.

DENİZ BAYKAL KAÇ YAŞINDADIR VE NERELİDİR?

Deniz Baykal kimdir, eşi Olcay Baykal ve çocukları hakkında bilinmeyenler neler?

80 yaşındaki Deniz Baykal 20 Temmuz 1938'de Antalya'da doğdu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine 1960 yılında asistan olarak girdi.

Baykal, 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl ABD' de kaldı ve Colombia ile Berkeley üniversitelerinde çalışmalarını sürdürdü.

1960'lı yıllarda Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılan Deniz Baykal, 1973 yılının Ekim ayında yapılan Genel Seçimlerde CHP'den Antalya Milletvekili seçildi.

1963'te Olcay Baykal'la yaptığı evlilikten biri kız (Aslı Baykal), biri erkek (Ataç Baykal) iki çocuk ve üç torun sahibi oldu.

DENİZ BAYKAL CHP'YE NASIL KATILDI?

Baykal, CHP'nin 1965 genel seçimlerindeki yenilgisini analiz ettiği ve daha sonra doçentlik tezine dayanak olacak olan raporla CHP yönetiminin dikkatini çekti. Doçent olduğu yıl olan 1968'de CHP'ye girerek siyasal yaşama atılan Baykal, 14 Ekim 1973'te yapılan genel seçimlerde 185 milletvekili kazanarak birinci olan Cumhuriyet Halk Partisi'nden Antalya milletvekili seçildi. O sırada CHP'nin Genel Başkanı Bülent Ecevit'ti.

Seçimlerden sonra 1974'te Bülent Ecevit Başbakanlığında kurulan CHP - MSP koalisyon hükümetinden Maliye Bakanı olan Baykal, 1978'de kurulan 3. Ecevit hükümetinde ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. Deniz Baykal bu dönemde CHP parti meclisi ve merkez yürütme kurulu, genel sekreter yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Temmuz 1992'de kapatılan siyasi partilerin açılmasına izin veren yasanın sağladığı imkanla 9 Eylül 1992 tarihinde toplanan CHP Kurultayı'nda ilk kez Genel Başkanlığa seçildi. Atatürk ve İnönü'nden sonra Baykal da tıpkı onlar gibi 54 yaşında genel başkan oldu. 18 Şubat 1995 günü SHP ve CHP'nin Bütünleşme Kurultayı'nda aday olmayan Baykal, CHP Genel Başkanlığı görevinden ayrıldı. 9 Eylül 1995 tarihindeki birleşmeden sonra yapılan CHP Olağan Kurultayı'nda Deniz Baykal tekrar ve ikinci kez Genel Başkanlığa seçildi. 30 Ekim 1995 Tarihinde kurulan DYP-CHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerini üslendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN