Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili hastaneden ilk açıklama

Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili hastaneden ilk açıklama

Gece yarısı ateşi yükselen Baykal, hastanede tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi ve tıkanan damarı için anjiyoya alındı. Hastaneden sağlık durumuyla ilgili yapılan ilk açıklamada "Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Bu yapılan işlemin çabuk yapılmasının faydası var. Geç kalınsaydı o güçsüzlüğün giderilmesi daha zor olacaktı" denildi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa'nın Strasbourg kentinde temaslarını sürdürüyordu. Türkiye'ye dönen Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle önce bir özel hastenede sonra Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi. Tıkanan damarı yapmak için Baykal'a anjiyo yapıldı.

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

Hastaneye kaldırılan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'lın son sağlık durumuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektör yardımcısı Bahattin Güzel'den açıklama geldi. Deniz Baykal sol tarafındaki hissislik şikayetiyle hastaneye geldiğini söyleyen Güzel, "Beyin damarlarından ana damarın tıkalı olduğu görüldü ve bu tıkanma nedeniyle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı. Bu tıkanmış olan beyin damarı açıldı. Bu açılan yere stent konuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımımızda devam ediyor. Sol kol ve bacaklarındaki kısmi güçsüzlük sürmekte" dedi.

Basın mensuplarına bilgi veren Ankara Üniversitesi rektör yardımcısı Bahattin Güzel "Stent koyduk. Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Bu yapılan işlemin çabuk yapılmasının faydası var. Geç kalınsaydı o güçsüzlüğün giderilmesi daha zor olacaktı. Yoğun bakımdaki tedavimiz sürüyor. Tedavimiz devam edecek. Sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok" dedi.

KILIÇDAROĞLU: KENDİSİYLE GÖRÜŞTÜM, BİLİNCİ AÇIK

Baykal'ı hastanede ziyaret eden Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Bilincinin açık olduğunu ve kendisi ile konuştuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Değerli basın mensupları, sabaha karşı kendisi şoförüne telefon ederek uyarıyor, önce özel hastaneye arkasından buraya geliyor. Hastanedeki tüm ekiplere teşekkür ediyoruz. Herkes yoğun çaba sarfediyor. Kendisi ile az önce görüştüm. Konuşuyor. Önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Bütün hekim arkadaşlara yürekten teşekkür ediyoruz. Hiçbir vatandaşım merak etmesin, Deniz bey sağlıklı, konuşuyor. Sol ayağında ve kolunda bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte, hekimle uyardığı zaman sol ayağını oynatır. 

Sayın Başbakan erken saatlerde aradı. Hem bilgi aldı hem geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Baykal'ın ailesi ile de görüştük. Sağlık açısından sorunun büyük ölçüde aşılması onları da mutlu ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı da ailesine iyi dileklerini iletmiş. 

Deniz bey bir duayendir. Hem Türk siyaseti için hem dünya siyaseti için bilinen biridir."

"DAMARLARINDAN BİRİNDE PIHTI TESPİT EDİLDİ"

CHP'li Yılmaz Ateş, Baykal'ın damarının birinde pıhtı tespit edildiğini açıkladı. Deniz Baykal'a damar tıkanıklığının açılması için boynundan anjiyo yapıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. 

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti.

BAŞBAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

Başbakan Binali Yıldırım da Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN