Doğru yanlış sayınız ile ALES puanınızı hesaplayın | 2019 ALES puan hesaplama, kaç net kaç puan

Doğru yanlış sayınız ile ALES puanınızı hesaplayın | 2019 ALES puan hesaplama, kaç net kaç puan

'2019 ALES puan hesaplama, kaç net kaç puan eder?' sorusu 5 Mayıs pazar günü yapılacak olan ALES öncesi araştırılmaya başlandı. Yazımızdaki linke tıklayarak doğru yanlış sayınız ile ALES puanınızı hesaplayabilirsiniz. Gerçekleştirilecek sınavdan önce adaylar geçmiş yıllarda çıkmış olan ALES sorularını çözüyor. Çözdüğünüz testlere göre tahmini ALES puanınızı da hesaplayabilirsiniz. İşte kaç net kaç puan eder ve ALES puan hesaplama robotu...

2019 ALES puan hesaplama sınava girecek olanlar tarafından sorgulanıyor. ALES sınav sonuçları ve puan hesaplama ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. 5 Mayıs 2019 Pazar günü yapılacak olan sınav öncesi adaylar 'ALES puan hesaplama kaç net kaç puan eder?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte doğru yanlış sayınız ile ALES puan hesaplama roboru ve detaylar...

ALES PUAN HESAPLAMA ROBOTU

5 Mayıs günü sınava girecek olan adaylar 'ALES puan hesaplama nasıl yapılır?' sorusunu google gibi arama motorlarında sorguluyor. ALES ilkbahar 2019 yılında 5 Mayıs  tarihinde gerçekleştirilecek. Sabah 10 sıralarında başlayan ve gerçekleşen sınavın ardından adaylar sonuçları beklemeye başladılar.Sonuçların 15 gün sonra açıklanması bekleniyor. 

ALES PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN 

18-09/30/aleste-basari-icin-kac-puan-alinmalidir.jpg

ALES'TE BAŞARI İÇİN KAÇ PUAN ALINMALIDIR?

•  Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ÖSYM tarafından yapılacak sınavda 100 üzerinden en az 70 puan almak gerektiği hükmü getirilmiştir.

• Yüksek lisans ve doktora için başarı puanı en az 55 olarak belirtilmekle birlikte üniversiteden üniversiteye göre bu puan değişmektedir.

18-09/30/dogru-yanlis-sayiniz-ile-ales-puaninizi-hesaplayin.jpg

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav sonuçlarının açıklanma tarihini henüz açıklamadı. Ama geçmiş senelerde yapılan ALES sınavlarından sonra 15 gün içinde sonuçlar resmi internet sitesi üzerinden duyurulmuştu.2 Mayıs ALES sonuçlarının da 20 Mayıs'tan sonra açıklanması bekleniyor. 

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

18-09/30/ales-puan-hesaplama.jpg

ÖSYM'DEN ALES UYARISI

ÖSYM’nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek 2019-ALES/1 adaylarına yönelik hatırlatma yapıldı.

Buna göre adaylar, saat 10.00’dan sonra sınavın yapılacağı binalara alınmayacak.

Adayların, sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekecek.

 

 

'2019 ALES puan hesaplama, kaç net kaç puan eder?' sorusu 5 Mayıs pazar günü yapılacak olan ALES öncesi araştırılmaya başlandı.  Yazımızdaki linke tıklayarak doğru yanlış sayınız ile ALES puanınızı hesaplayabilirsiniz. Gerçekleştirilecek sınavdan önce adaylar geçmiş yıllarda çıkmış olan ALES sorularını çözüyor. Çözdüğünüz testlere göre  tahmini ALES puanınızı da hesaplayabilirsiniz. İşte kaç net kaç puan eder ve ALES puan hesaplama robotu...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN